szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Délmagyar hírportál Szeged büszkeségét, Barta László szakácsot mutatja be mai cikkében. Hogyan került a Pokol konyhájára a szakácstanonc? A húszéves fiatalember elmeséli nem mindennapi történetét: miért ment ki Londonba munkát vállalni, és valójában milyen Gordon Ramsay, a sztárséf.

A maximalista angol étteremtulajdonos műsorait évek óta adják különböző tévécsatornák. A Pokol konyhája a legismertebb, ebben séfjelölteket próbál ki Gordon, és egészen apró hibákért is „leordítja a hajukat". Ez show, de mint a szegedi srác számára kiderült, a valóság keményebb. 

- Elküldtem az életrajzomat, behívtak egy próbanapra, ahol a műszak végén kiderült, felvettek - kezdi történetét a szakácstanonc a Délmagyar újságírójának. Én voltam a legboldogabb ember a világon: bekerülni egy Michelin-csillagos étterembe! Aztán az első hónapban 328 órát dolgoztam, 16 óra munka és 3–4 óra alvás után menni kell vissza megint 16 órázni, úgyhogy 3 hónap alatt 8 kilót fogytam - meséli a szegedi szakács.

- De hihetetlenül gyorsan telik az idő, mert olyan emberekkel dolgozom együtt, akik imádnak és tudnak is főzni - olvasható a cikkben. Gordon nagyon szimpatikus és nyugodt ember, jó főnök is. Mindig jön, ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, aztán megy. Őt még nem hallottam ordítani - vélekedik a húsz éves fiatalember.

Ha kíváncsi, Barta László történetére, kattintson!

Elnéztek valamit, erre kétszer is visszafordult az M7-esen egy terepjárós konvoj – videó

Elnéztek valamit, erre kétszer is visszafordult az M7-esen egy terepjárós konvoj – videó

Jó-e Ukrajnának, ha elfogadja Trump borzasztó békeajánlatát?

Jó-e Ukrajnának, ha elfogadja Trump borzasztó békeajánlatát?

Van, ahol fagyhat hétfőn hajnalban, de utána már egy póló is elég lesz

Van, ahol fagyhat hétfőn hajnalban, de utána már egy póló is elég lesz

11-re nőtt a vancouveri gázolás halottainak száma

11-re nőtt a vancouveri gázolás halottainak száma