Jogos-e a lincshangulat Bándy Kata ügyében?

Jogos-e a lincshangulat Bándy Kata ügyében?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bándy Kata gyilkosának elfogása után a netezők ismét ellepték a Kata keresésre létrehozott Facebook oldalt, és többen a halálbüntetés visszaállítását követelték kommentjeikben. Jogos-e a lincshangulat?

Miután kiderült, hogy beismerő vallomást tett a Bándy-gyilkosság gyanúsítottja, ismét téma lett a halálbüntetés visszaállítása. Nem csak a lány keresésre létrehozott Facebook oldalon szorgalmazzák a legsúlyosabb büntetés visszaállítását, de Fideszes kisgazda képviselők is a halálbüntetés szükségessége mellett állnak ki.

"Amikor azt mondjuk, legyen halálbüntetés, álljunk végre édes bosszút, nem csak büntetőjogilag vagyunk kontraproduktívak, hanem éppen azokat az álmokat és pontosan azt az emberséget dobjuk félre, amin vasárnap hajnalban szörnyű csorba esett. Bízzunk a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás munkájában, bízzunk egymásban és mindazokban, akik eddig is fáradhatatlanul dolgoztak a tettesek felkutatásában. És ne feledjük, mi nem lincselünk: mi, mint társadalom a lincselőket és a gyilkosokat büntetjük" - írja a Publius blog szerzője.

A teljes bejegyzést a Publius blogon olvashatják.