szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik vezetője a Közel-Keletre utazott, hogy a palesztin területeken csapásmérő csoportokat hozzon létre - jelentették csütörtökön izraeli tömegtájékoztatási eszközök a vezérkar egyik magas rangú tisztjére hivatkozva.

Az al-Kaida ranglétráján a hatodik helyet elfoglaló vezető egy Pakisztánhoz közeli afganisztáni rejtekhelyről indult Ammánba, Damaszkuszba és Bejrútba. Feladata, hogy mozgósítsa a palesztinokat és építse ki a majdan izraeli célpontok elleni bevetésre kiszemeltek fegyveres kiképzéséhez szükséges kapcsolatrendszert. Az al-Kaidának máris két támaszpontja van a Gázai övezetben - mutatott rá a névtelenségbe burkolódzó vezérkari tiszt. Oszama bin Laden szervezete úgy módosította fő csapásainak az irányát, hogy azok elsősorban Izraelt, illetve a világ zsidó érdekeltségeit vegyék célba - vélekedett a magas rangú katona.
Az al-Kaida várhatóan az idén is öngyilkos merényletek sorozatát hajtja végre, de műveleti hatékonyságának gyengülése miatt kénytelen erőit átcsoportosítani - vélekedett egy szingapúri szakértő Jakartában az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Rohan Gunaratna szerint az al-Kaida támadásait gazdasági célpontokra és városokra fogja összpontosítani, és a vele hasonszőrű terrorista szervezetek csapásainak a veszélye is legalább annyira fenyegető lesz, mint Oszama bin Laden csoportjáé. Az al-Kaidát az ellene indított nemzetközi méretű amerikai hajtóvadászat arra készteti, hogy átcsoportosítsa erőit, és a vele közös értékrendet valló helyi muzulmán terrorszervezeteket is bevesse - hívta fel a figyelmet Gunaratna, emlékeztetve, hogy a Bali szigetén októberben elkövetett, több mint 190 személy, főként nyugati turista halálát okozó robbantásos merényletet az al-Kaidához kötődő Dzsemáa Iszlámija délkelet-ázsiai terrorhálózat hajtotta végre. (MTI)

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

"A nevem Covid, küsztihand" - így látták íróink a tavaszi karantént

Több európai országban is megugrott a fertőzésszám

Több európai országban is megugrott a fertőzésszám

Az én hetem: Péterfy Gergely nem lett covidos, de őrt áll az SZFE homlokzatán

Az én hetem: Péterfy Gergely nem lett covidos, de őrt áll az SZFE homlokzatán