szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánynak nincs gazdaságpolitikája, emiatt 2002 végére nőtt az infláció, a munkanélküliség, a költségvetési hiány - mondta el évértékelő sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint 2002 az elszalasztott lehetőségek és az átverések éve volt.

Áder János kifejtette: míg az előző kormány idején, 1998 és 2002 között 8,7-ről 5,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, a Medgyessy-kormány hivatalba lépése óta 15 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. A több mint 9 százalékos államháztartási hiányra Bokros Lajos pénzügyminisztersége óta nem volt példa. Szerinte ezért "méricskélve" is legalább kétharmad részben a Medgyessy-kormányé a felelősség. Utalt arra: az Orbán-kormány idején a büdzsé 5,7 százalékos hiányát várták az év végére a szakértők.
A Fidesz frakcióvezetője szerint az EU-csatlakozási tárgyalásokat is az elszalasztott lehetőségek jellemezték. Mint mondta, ez abból is látszik, hogy Magyarország az egytizedét kapja majd a Görögországban egy főre jutó támogatásoknak. Megemlítette, hogy Lengyelország eredményes tárgyalásainak következtében 67 eurót kap lakosonként támogatásként, szemben a Magyarországnak jutó 47 euróval.
   
Áder János átverésnek tartja Medgyessy Péter választási ígéretét 800 kilométer új autópálya megépítéséről, hiszen - mint mondta - tavaly egyetlen kilométer sem épült, csak a polgári kormány idején már elkezdett szakaszokat adtak át. Az idén szerinte jó esetben is csak 50 kilométer autópálya- szakasz megépítése várható, ami azt jelenti, hogy a ciklus végéig legfeljebb a 800 kilométer negyedét tudják teljesíteni.
   
Felidézte Áder János a szocialisták azon ígéretét is, amely arról szólt, hogy a kormány egymillió vállalkozó életét teszi könnyebbé az egyszerűsített vállalkozói adó bevezetésével. Ehhez képest - tette hozzá - csak mintegy 50 ezren választották az evát. Kifogásolta továbbá, hogy nem valósultak meg a beígért nagy arányú adócsökkentések, nem lesz ingyenes a tankönyv, viszont Áder János szerint 2003-ban meglesz a korábban cáfolt gázáremelés, mégpedig 10-18 százalékos arányú. (MTI)
Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Karanténba kerülnek az ügyészségeken az iratok

Új fényképet küldött a Hubble: 563 km/h-val söpör végig a Jupiteren egy vihar

Új fényképet küldött a Hubble: 563 km/h-val söpör végig a Jupiteren egy vihar

Hivatalos: itt a teljesen új BMW M3 és M4

Hivatalos: itt a teljesen új BMW M3 és M4