szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő hét keddjén tárgyalja az új elnöki pályázat kiírását a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége - nyilatkozta Bakó Lajos, a grémium elnöke csütörtökön.

Az elnök egy tavaly decemberi nyilatkozata szerint az új pályázatot a korábban érkezett észrevételek, kritikák figyelembe vételével, módosított formában írják majd ki. Ebbe a pályázati csomagba nem csupán az MTV vezetése által kevéssel korábban elkészített hároméves konszolidációs terv kerülne be, de egy olyan konkrét intézményműködtetési modell is, amelynek alkalmazását elvárnák a leendő elnöktől. Emellett a kuratóriumi elnökség több tagja is úgy nyilatkozott: az ez évi költségvetés elfogadása után az is egyértelmű lehet a pályázók számára, mekkora állami támogatást felhasználva, milyen megkötésekkel vezethetik az intézményt.
Az MTV Rt. elnöki posztja Mendreczky Károly július 16-i távozásával üresedett meg; a tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki - augusztus 31-i határidővel - pályázatot. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - kétharmados többség hiányában - nem született. A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, ám ekkor már a jelöltállításig sem jutott el az ügy, mivel egyetlen pályázó sem kapott kétharmados támogatást a kuratóriumi elnökség ülésén. (MTI)

Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Éjjel-nappali őrség alakult, hogy ne szereljék le a gázórát Iványi Gáboréknál

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Oliver Reese: Az SZFE-ügyben egyértelmű volt számomra, kinek az oldalán állok

Oliver Reese: Az SZFE-ügyben egyértelmű volt számomra, kinek az oldalán állok