szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe kerül a kórházban fekvő Simon László, Torgyán József volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egykori főtanácsadója - rendelte el a Fővárosi Bíróság vasárnap. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta: a rendőrség javasolta az előzetes letartóztatás elrendelését és azt a Fővárosi Főügyészség is indítványozta. Közölte ugyanakkor, hogy a rendőrség tudomásul veszi a bíróság döntését, amely ellen az ügyészségnek joga van panaszt bejelenteni, illetve fellebbezni. Garamvölgyi László tájékoztatása szerint a döntéstől függetlenül a rendőrség folytatja a büntetőeljárást.
Az agrár-büntetőügyekkel kapcsolatban nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló Simon Lászlót, aki önként érkezett Magyarországra, csütörtök este Budapesten, a Ferihegyi repülőtéren vették őrizetbe. Garamvölgyi László az elfogást követően az MTI-nek elmondta: Simon László alaposan gyanúsítható azzal, hogy a GMS 96. Kft. ügyvezető igazgatójaként, kötelességének megszegésével 1999 és 2000 között a társaság sérelmére többrendbeli hűtlen kezelés bűntettét követte el, amellyel összesen 150 millió forint vagyoni hátrányt okozott.
Simon László, akivel szemben az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság folytatja a nyomozást, azután hagyta el az országot, hogy a bíróság 2001 nyarán több agrárcég vezetőjét letartóztatta. Simon Izraelben állampolgárságot kapott, a magyar rendőrök pedig felfüggesztették a nyomozást, várva a közel-keleti ország döntését a gyanúsított kiadatásáról. Izrael ugyanis csak akkor adja ki állampolgárait, ha bebizonyosodik: az illető csak azért ment Izraelbe, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Intenzív terápiás orvos: Van lélegeztetőgép, de kevés a szakszemélyzet

Szlovéniában és Ukrajnában is tombol a járvány

Szlovéniában és Ukrajnában is tombol a járvány

Csaknem hatezer dolgozójának fizet busás bónuszt a Nutella gyártója

Csaknem hatezer dolgozójának fizet busás bónuszt a Nutella gyártója