szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A médiatörvény megsértése miatt 91 percre felfüggesztette az MTM-SBS Televízió Rt. (tv2) műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t. A tv2 a Fővárosi Bíróságon támadja meg az ORTT határozatát, és a döntésig nem hajtja végre az abban foglaltakat.

Az adás felfüggesztését a műsorszolgáltató július 24-én, csütörtökön 21 órától köteles végrehajtani. Az ORTT július 17-ei határozatában megállapította, hogy az MTM-SBS Televízió Rt. március 11-én megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényben foglaltakat. Álláspontja szerint a Katona című filmet a 18 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, így azt csak 22 óra után sugározhatta volna a kereskedelmi televízió.
A tv2 2001. október 28-án 20 órai kezdettel mutatta be először a filmet, ezt követően az ORTT és a Fővárosi Bíróság is állást foglalt annak sugárzása kapcsán. Az ORTT nézői panasz alapján akkor megállapította: a film a kiskorúak személyiségfejlődésére ártalmas, mivel "nagymértékben tartalmaz öncélú erőszakot". A testület 6 millió 263 ezer 850 forint kötbér megfizetésére kötelezte a társaságot. A műsorszolgáltató a határozat felülvizsgálatát kérte a Fővárosi Bíróságtól, amely azonban később helyben hagyta az ORTT döntését.
Ezt követően sugározta a műsorszolgáltató ez év március 11-én ismételten - az első vetítéssel megegyező, vágatlan formában - a műsorszámot 21.01 órai kezdettel. A tv2 a Fővárosi Bíróságon támadja meg az ORTT határozatát, és a döntésig nem hajtja végre az abban foglaltakat - közölte a társaság álláspontját ismertetve a kereskedelmi televízió jogi irodája kedden. (MTI)
Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

Súlyos járványhelyzetről számolt be a komáromi polgármester

Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el