szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kínai kormány azt tervezi, hogy pénzügyi támogatással áll az olyan Linux-alapú számítógépes rendszerek mögé, amelyek a világ leggyorsabban fejlődő technológiai piacán felveszik a versenyt a Microsoft Windows-alapú fejlesztésekkel.

"Kína a hazai szoftveripart a szabad forráskóddal rendelkező Linux köré építené" – jelentette be az információipari minisztérium miniszter-helyettese, a tervezett kormányzati befektetés nagyságrendjével kapcsolatban azonban nem közölt részleteket.
Kínai kormányzati tisztségviselők korábban már többször nyilatkoztak arról, hogy előnyben részesítenék a nyílt forráskóddal rendelkező szoftvereket, mert így szerintük könnyebben védhetőek lennének az érzékeny állami információk.
Kína információ-technológiai piaca évente 20 százalékkal nő; a szoftver-eladások értéke 2005-ben várhatóan eléri a 30,5 milliárd dollárt. A kínai számítástechnikai iparban meghatározó szereppel rendelkezik a Microsoft, az Oracle Corp, az IBM Corp, a Sybase Inc, az UFSoft és a Kingsoft Co.
Japán, Kína és Dél-Korea szeptemberben arról kötött megállapodást, hogy együttműködnek egy olyan új, nagy valószínűséggel nyílt forráskódú számítógépes operációs rendszer kialakításában, amely alternatívát jelenthet a Windows-zal szemben. (MTI
Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége