Tetszett a cikk?

A hatvan éven felüliek, a krónikus légzőszervi- vagy anyagcsere betegségben szenvedők számára - a térítésmentes influenzaoltás egyszersmind vizitdíj-mentes is - írja a Weborvos.hu.

Az egészségügyi kormányzat kormányrendelet módosításával megteremtette a lehetőséget, hogy az állam által térítésmentesen biztosított influenza-védőoltásra jogosult idős, illetve krónikus betegeknek az oltás beadásáért nem kell vizitdíjat fizetniük, amennyiben csak ezért keresik fel a háziorvost - közölte Ócsai Lajos, az OTH járványügyi osztályának vezető főorvosa. A receptre kiváltott, tb-támogatott vakcina beadásáért pedig a rendelet szövege szerint "magasabb összegű térítési díj nem állapítható meg, mint amit a biztosítottnak az oltóanyagért egyébként térítési díjként meg kell fizetnie".

A döntés már megjelent az országos tisztifőorvos szokásosan az influenza-szezon kezdetén kiadott körlevelében, így arról minden területi ÁNTSZ-szervezet és a háziorvosok is értesülhettek, ezért remélhető, hogy az állam által már megvásárolt, 1,3 millió adag oltóanyag eljut azokhoz, akiknek szánták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Ingyen oltást kapnak a fiatal lányok méhnyakrák ellen

A budapesti V. kerületi önkormányzat - elsőként az országban - úgy döntött, hogy ingyen biztosítja a méhnyakrák kialakulásáért felelős humán papillómavírus (HPV) elleni védőoltást, amelyet három alkalommal adnak be. Az oltássorozat egyébként kilencvenezer forintba kerül.

MTI Plázs

Meddig véd egy oltás?

A felnőttek túl ritkán adatnak be maguknak védőoltást, pedig a diftéria és a tetanusz elleni védőoltást tíz évente meg kellene ismételni. Idősebbeknek további oltásokat ajánlanak az orvosok. Aki pedig külföldre utazik, annak idejében kellene további védőoltásokat beadatni magának.

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Négynapos munkahetet és eurót is ígér a Momentum

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Több mint 40 ezer eurót fizetett a biztosító a bécsi magyar nagykövet balesete után

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen