szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A merész sportokat - mint a vitorlázás, az ejtőernyőzés és a mélytengeri...

Csak egy szelet csoki kell hozzá
©

A merész sportokat - mint a vitorlázás, az ejtőernyőzés és a mélytengeri búvárkodás - amúgy is kedvelő utaskísérő hölgy 2010-ben repülhet az űrbe. Az addigra kereskedelmi kiaknázásra kerülő XP repülőgépen 100 kilométer magasra emelkedik majd és öt percig élvezheti a súlytalanság semmihez sem fogható állapotát, méghozzá az általa kiválasztott partnerrel, történetesen a férjével együtt.
   
A Nestlé cég Kit Kat Break Ultime nevű édességét júniusban vásárolta meg Mathilde, de szokásától eltérően nem a repülőgépen, hanem odahaza fogyasztotta el. Ez azért fontos, mert csak két órával később jutott eszébe a hirdetés, miszerint akár űrutazást is lehet nyerni vele. Mivel odahaza volt, még sikerült előkotornia az eldobott csomagolást, amelyen kaparós szám rejtette a lehetőséget.
   
Amikor az internetre táplálta a kódszámot, látta ugyan a képernyőn megjelenő, magasba szálló rakétát, s a feliratot arról, hogy ő a nyertes, ám arra gondolt, hogy valamiféle szimulátorra ülhet majd fel - mondta el a párizsi újságnak, és elutazott kubai nyaralására. Csak onnan visszatérve találta meg a Nestlé értesítését, hogy valóban az űrbe juthat.
   
A világcég egyébként, mint Cédric Lacroix, a cég illetékese elárulta a lapnak, maga is "türelmetlenül várta, hogy a cédulát valaki beküldje", mivel így az első olyan európai központú vállalat címével dicsekedhet, amely űrutazást tesz lehetővé egy általa szervezett sorsjáték keretében.
   
Mathilde és férje 2010-ben két és fél órás utazást tesz majd az XP-n, ebből öt percig lesznek a súlytalanság állapotában. Feltéve persze, hogy megfelelő eredményt hoznak a kötelező orvosi vizsgálatok és sikerrel végzik el a felszállás előtti négynapos űrhajós képzést a Rocketplane vállalat Oklahoma Cityben működő székhelyén. A csokiszelettel nyert kétfős utazás értéke különben 147 ezer eurónak felel meg (34 millió forint).

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Már el is fogták a budapesti villamosmegállóban késelőket

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen