szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A nyugati vállalatok és politikusok Kínát évek óta azzal...

A nyugati vállalatok és politikusok Kínát évek óta azzal vádolják, hogy az ázsiai országban nem küzdenek eléggé a szerzői - és más szellemi termékekhez fűződő tulajdoni - jogok megsértői ellen. Washington emiatt korábban már a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) is felemelte szavát.
   
Az ígéretek szerint legalább az augusztusi ötkarikás játékok idején eltűnnek a polcokról a hollywoodi sikerfilmek olcsó másolatai. A kalóz- és pornográf kiadványok felszámolásáért felelős tisztségviselők száznapos programot indítottak a hamisított kiadások terjesztői ellen, akik mostantól a nap 24 órájában számíthatnak rajtaütésre.
   
Az illegális DVD-filmek kampányszerű bezúzása és a szerzői jogi perek ellenére a pekingi DVD-üzletek kínálatát figyelve szinte semmi sem változott, azt leszámítva, hogy a legfrissebb kasszasikereket - az ellenőrzésektől tartva - nem a boltok bejáratánál, hanem egy külön helységből árulják.
   
Az olimpia idején állítólag a turisták kedvelt bevásárlóhelyeiről - mint amilyen a világhírű selyempiac vagy a gyöngypiac - is el fognak tűnni a márkás ruházati termékek és kiegészítők tizedáron beszerezhető utánzatai. Az egyelőre még zavartalanul működő piacokon a közelgő olimpiát jelzi, hogy a kirakati árukon lévő hamis márkajelzést néhol ragasztószalaggal takarják el.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón