szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Világszenzációt okozó, felettébb ritkaságszámba menő ikerszülés történt a német főváros egyik kórházában. Egy anyának ugyanis - mint Berlinben szerdán ismertté vált - fehér és színes bőrű ikrei születtek.

Fotó
Fénykép egy korábbi hasonló esetről.
Félreértés, a hivatalos közlemény szerint nem történt, a gyerekeket nem cserélték el, a bőrszínt egyszerűen a sors rendelte így. Az apa pedig minden kétséget kizáróan ugyanaz. Az orvosok szerint a legfontosabb az, hogy a fehér bőrű Leo és a színes bőrű Ryan - édesanyjukkal együtt - egészségesek. A boldog anya egyébként ghánai, az apa viszont született német, s potsdami. 
 
A lichtenbergi klinika szülészeti osztályának vezetője a "színes" eseménnyel kapcsolatban  utalt arra: a világtörténelemben mindeddig kevés példa volt arra, hogy eltérő bőrszínű ikrek szülessenek, de egyáltalán nem kizárt. Lichtenbergben  - illetve Németországban  azonban - ebből a szempontból Leo és Ryan mindenképp "úttörőnek" számít. Annak az esélye, hogy két teljesen különböző bőrszínű ikerpár szülessen, egy a millióhoz.

Németországban az elmúlt időszakban több alkalommal is előfordult, hogy "frissen" született csecsemőket cseréltek el. A közelmúltban például nagy port kavart az az eset, amelynek során egy-egy édesanya több mint egy éven keresztül saját gyermekeként a másikét nevelte, s csak azután derült ki, hogy "hiba" történt. A két család ezt követően egy időre összeköltözött, hogy a természetes "felállás" helyreállítása se az édesanyák, se gyermekeik számára ne okozzon traumát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Fekete és fehér bőrű ikreket szült egy brit asszony

A nottinghami Kylie Hodgson ugyancsak meglepődött, miután két egészséges kislánynak adott életet 2005-ben. Az egymás után egyetlen perccel született babák egyike ugyanis fehér, a másik fekete bőrű lett. Erre az esély egy az egymillióhoz.

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor