szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Valóban utazhatok a keményfedelű személyi igazolványommal Máltára?

Nekünk már csak pihenni kell

Valóban utazhatok a keményfedelű személyi igazolványommal Máltára? Mennyi hústerméket vihetek magammal olaszországi nyaralás esetén? Mi a különbség, ha utasbiztosítást kötök, vagy ha kiváltom az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártyát? Vezethetek valamennyi tagállamban a jogosítványommal? Hol találok helyi tömegközlekedési menetrendet, autópálya-információkat, időjárás-jelentést vagy szállás-információkat? Hogyan vehetek igénybe diákkedvezményeket egy másik tagállamban?

Az EUvonal naponta több száz ehhez hasonló kérdést válaszol meg, mely válaszokat most megújult formában teszi elérhetővé. Ezen az odlalon áttekinthető szerkezetben fellelhető minden olyan információ vagy forrás, mely fontos lehet az Európai Unió valamely tagállamába utazó érdeklődő számára.

Az információk első része az utazással kapcsolatos általános kérdéseket válaszolja meg. Például azt, milyen általános szabályok vonatkoznak az autóval, repülővel vagy tömegközlekedéssel történő utazásra, hogyan lehet az itthoniakkal kapcsolatot tartani külföldről, vagy épp vészhelyzet esetén mi a teendő.

Az aloldal az egyes országokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint az ezekről szóló hivatalos honlapokat is összegyűjti. Ez a rész tartalmazza például a helyi közlekedésről szóló legfontosabb információkat, a legnagyobb városok hivatalos honlapjainak elérhetőségeit, alapvető termékek tájékoztató árait, vagy épp a kint működő magyar külképviseletek elérhetőségeit.

EUvonal.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták