szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Halloween éjszakája, október 31.

©

Halloween éjszakája, október 31. az a nap, amikor a holtak és az élők közti közötti határ elmosódik, és a legnagyobb esélyünk van egy paranormális találkára. Érthető hát, hogy az e dátum körüli időszak a szezonja a "szellemes nyaralásoknak". Szellemes, a szó kettős értelmében, mert mindegy, hogy a hitetlenek közé tartozunk, akik nagyokat nevetgélnek a szellemfilmektől napokig álmatlanul vergődő párjukon, vagy a hívők közé, akik sápadtan remegve fogadják a gyertyaláng minden rezdülését, egy hétvége ezeken a helyeken mindenkinek tartogat valamit, nem csak kísértetekkel való találkát. 

A Haunting Breaks (+44 1686 420301, www.hauntingbreaks.co.uk) utazási cég kizárólag, paranormális hétvégékre szakosodott, és nem csak Haloween táján kínál programokat, hanem az év minden szakában garantálja, hogy betegre ijeszt minket. Egy tipikus hétvége ára 170 font (kb. 60 000) egy éjszakára, amely tartalmazza a vacsorát, a másnapi reggelit és a kettő közötti éjszakai szeánszokat.  HB mellett több más cég is működik, hasonló vagy olcsóbb árfekvéssel. A Fright Nights (+44 114 251 3232, www.frightnights.co.uk) és a Haunted Happenings (+44 115 972 9312, www.hauntedhappenings.co.uk) egyaránt remek remek programokat szervez.

©

Habár minden hétvége egyedi a maga nemében, egy tipikus hétvégén a vacsora az első program. Itt lehetőség van arra, hogy megismerkedjen a csoport, és a szellemvadászat amúgy sem jó ötlet üres gyomorral. Apropó, ami a vadászatot illeti, a mottó: nem mi keressük a szellemeket, hanem ők keresnek minket, és erre van egy egész éjszakánk professzionális médiumokkal. A paranormális szakértők először asztaltáncoltatással próbálkoznak a lelkeket odacsalogatni, majd a körülöttünk lebzselő szellemeket az asztalon elhelyezett quijja táblán, poharakkal kérik válaszolgatásra. Ha túl vagyunk a szellemünk paramétereinek (neve, kora. foglalkozása) megismerésén, személyes kontaktusba is kerülhetünk.

A magánpárbeszédet maguktól mozgó ingákkal és zsinórokon lógó varázsbotokkal kell elvégezni, lehetőleg kacagás nélkül, bár sok látogató szerint hajnal háromra garantált, hogy a legszkeptikusabb vendég térde is remegni kezd. Az ódon kastélyokhoz és kúriákhoz természetesen illik a berendezés, majdnem minden szobának van története és a hangulathoz hozzáöltözik a személyzet is, csupa feketébe és vörösbe. Azt még meg kell említenünk - annál is inkább, mert a biztosításunk garantáltan nem fedezi a körülményeket - hogy a kaland nem teljesen veszélytelen, és itt most nem az infarktusról beszélünk, annak ellenére, hogy az élmény nagyon is zaklató lehet, ezért a legtöbb helyre 18 éven aluliak nem mehetnek. Az ártó szellemek ellen, kristályok vagy csinosra csiszolt kövek formájában kapunk védelmet, el ne felejtsünk erre rákérdezni a recepción. Néhány helyen kis éjszakai kirándulás is van a programba építve, legtöbbször valami  hátborzongatóan kísérteties helyre visznek minket a csoportvezetők, katakombákba, kápolnába vagy a közeli ódon temetőbe. Mindezek tudomásulvételével, ha kedvet kapott hozzá a kedves olvasó, hogy szemtől szembe találkozzon a holtakkal, a következő helyeket ajánljuk:

[[ Oldaltörés: A legfélelmetesebb szállodák ]]

©

1. The Feathers Hotel (+ 44 1584 875261; www.feathersatludlow.co.uk)
Ez a hotel ugyan rendkívül régi, bent van a városban, más házak szomszédságában,a mitől egy kicsit kevésbé színpadias. Ennek ellenére oldalakat lehetne megtölteni a hátborzongató történésekkel, amelyekkel e hely büszkélkedhet. A 211 szobába egy ismeretlen női szellem rakoncátlankodik, aki a pasikra hajt. Az egyik pár története szerint az ott töltött éjszaka alatt a hölgy arra ébredt, hogy hajánál fogva rángatta ki valaki az ágyából, míg házastársát szellem kezek simogatták. A hotelben van egy középkori férfi szellem is kutyával, aki szobáról szobára jár, a 232 és a 233 számú szoba tipikusan a kedvencei közé tartozik.

2. Lumley kastély (+44 191 389 1111, www.lumleycastle.com.)
A kastély egy a 600 éves épület Durham megyében, állítólag nagyon félelmetes, így ezt a helyet csak komolyan erős idegzetűeknek ajánljuk. Egyszer itt szállásolták el az angol turnén levő ausztrál krikett csapatot, és Shane Watson a macsó sztárjátékos annyira berezelt a szobájában, hogy nem volt hajlandó egyedül aludni, így a csapattársa szobájának a padlóján remegte végig az éjszakát. A kastélyban egy rejtélyes gyilkosság is történt, amelynek az elkövetőjét soha nem találta meg a rendőrség, mert elvétettek egy fontos bizonyítékot. A hotel detektív éjszakákat is tart, vendégek újraélhetik és megoldhatják a történetet, egy aperitiffel, három fogásos vacsorával, és persze... egy hullával.

3. Black Swan Hotel, Cumbria (+ 44 15396 23 204; www.blackswanhotel.com)
Ez a hotel az egyik kedvenc helye a szellemidézőknek. A vendégek némelyike a látogatáskor „totálisan kiborult” , mert amikor a telefon csörgött a hívás valamelyik halott rokonától érkezett. Itt történt az a nevezetes eset is, hogy a médium egy koporsót „talált” a konyhában, és nem sokkal ezután stresszre hivatkozva felmondott az állásából. 

©

4. Black Swan Hotel (+44(0) 1380 723259; www.blackswanhotel.fsnet.co.uk)
Egy másik Fekete Hattyú hotel is van a hátborzongatóak listáján. Ez a példány a XVIII. században épült, és bár a cuki rózsaszín külső előlátásra azt a képzetet kelti, hogy álomesküvő színhelynek tervezték, valójában titkos alagutak húzódnak az épület alatt, amelyek hemzsegnek a szellemektől. A 4-es szobában többen egy hölgyet láttak révedezni és persze mászkálni a falakon keresztül. Ugyanebben a szobában, más események is történtek. Többen arra riadtak, hogy azt álmodták, valaki épp elvágni készül a torkukat. Sok vendég furcsa virágillatot érez, és a lábdobogás szerű hangok folyamatosan hallhatóak éjszakánként.

5. Ruthin kastély (+44 (0)1824 702664; www.ruthincastle.co.uk)
A Denbighshire megyében lévő kastély az XIII. században épült, és a korok nemes vendégei igazán véres történelmet írtak a helynek. I. Edward királysága alatt őfelsége egyik vezetőjének a felesége fejszével vetett véget a szeretője életének, az asszonyt halálra ítélték és a kastély falának a tövébe temették. A Szürke Ladyt azóta többen látták már az épületben barangolni, de a hölgy mellett találkoztak már katonákkal, és egy kislánnyal is. Megmagyarázhatatlan zajokról és hangokról ugyan csak panaszkodtak a hotel lakók.

6. Ettington Park Hotel (+ 44 845 072 7454, www.handpicked.co.uk)
Ez a Warwickshire megyében található gyöngyszem nem csak komor és neogótikus, de komolyan gyönyörű és persze félelmetes is. Az árakat nézve a neogótikus épületben valószínűleg több a szellem mint a vendég. Habár a hírek nem az árakat hibáztatják, hanem a kísérteteket. A történetek szerint gyereknevetést és gyermekek játszadozását lehet hallani éjszakánként, akkor is, ha egyetlen kiskorú sincs a környéken...aki élő. 

7. Stuart kastély (+ 44 1463 790 745, www.castlestuart.com);
A kastély Inverness városának a környékén van, egy XVII. századi épület, amelynek a keleti tornyában több kísértet is tanyázik. A hely rengeteg történettel szolgál a szellemekről. A leghíresebb mese szerint az egyik helyi lakos egyszer nagyon lerongyolódott, és hogy mentse ami menthető, vaskos összegekben fogadott, hogy a kísértetek ellenére a torony tetején tölti az éjszakát. Reggelre halva találták a kertben, mert az éjszaka közepén kiugrott az ablakon. Hogy mit is láthatott akkor éjjel, azt sosem fogjuk megtudni. Hacsak valaki meg nem próbálja túlélni az éjszakát abban a toronyban...

KOB

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
travelline.hu Plázs

Aludjunk a reptéren!

Az oldal egyben arról is tájékoztat, melyek azok a repülőterek, ahol ebből a...

travelline.hu Plázs

Az 5 legveszélyesebb kaland

Aki már végigjárta a földi paradicsomokat, most bekukkanthat a pokolba is, csak a megfelelő...

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

Koronavírus: több tucat magyar utas van a Mexikóban a vesztegzár alá helyezett óceánjárón

Koronavírus: több tucat magyar utas van a Mexikóban a vesztegzár alá helyezett óceánjárón

Az olcsó marketing miatt szeretik a kis cégek a Facebookot

Az olcsó marketing miatt szeretik a kis cégek a Facebookot