szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A tranzakciót követően a Eurowings tovább erősíti regionális...

A tranzakciót követően a Eurowings tovább erősíti regionális légitársaságként betöltött szerepét. A Germanwings diszkont légitársasági modelljét a Lufthansa Csoporton belül fejleszti tovább.

A Germanwings eddig az Eurowings Luftverkehrs AG száz százalékos tulajdonában lévő leányvállalata volt. A tranzakciót követően a két légitársaság üzleti működése változatlan marad. 

„A Germanwings megalapítását követően sikeresen megszilárdítottuk a diszkont légitársaság működését. Örömömre szolgál, hogy egészen a kezdetektől, 2002. október 27-től figyelemmel kísérhettem a Germanwings fejlődését. Mára elérkezett az idő, hogy a Eurowings újra fő üzleti tevékenységére, a regionális utasszállításra koncentráljon.” – mondta Friedrich-Wilhelm Weitholz, a Eurowings Luftverkehrs AG igazgatótanácsának elnöke. Weitholz a tranzakciót követően lemond a Eurowings igazgatótanács-elnöki posztjáról; a jövőben a vállalat felügyelő-bizottságában tevékenykedik majd. Így is kapcsolatban marad a vállalattal, és figyelemmel kíséri további működését.

Thomas Winkelmann, a Germanwings ügyvezetésének szóvivője szintén lemondott a Eurowings igazgatótanácsában betöltött mandátumáról: a jövőben kizárólag a Germanwings további fejlesztésével foglalkozik.

Dr. Joachim Klein, a Germanwings eddigi ügyvezetője, a jövőben a Eurowings igazgatótanácsában betöltött szerepére koncentrál. Az év végéig figyelemmel kíséri a Germanwings Lufthansa általi felvásárlását; ezt követően kiválik a Germanwings ügyvezetéséből.
„Dr. Joachim Klein kiemelkedő szerepet játszott a Germanwings sikeres működésében. A Eurowings is biztosan profitálni fog abból, hogy Dr. Joachim Klein újra teljes erejével és tapasztalatával a Eurowings igazgatótanácsában betöltött tevékenységére fókuszál.” – mondta Friedrich-Wilhelm Weitholz.

A 2008/2009-es téli menetrendben a Germanwings 25 darab Airbus A319-es típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A diszkont légitársaság 2007-ben közel 8 millió utast szállított, és 630 millió eurós forgalmat ért el. A Germanwings hat évvel ezelőtt, 2002. október 27-én öt darab Airbus repülőgéppel kezdte meg működését, és azóta több központi repülőtéren is piacvezető légitársasággá vált. 

A Eurowings jelenleg 15 darab BAe és 20 darab CRJ típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A regionális légitársaság tavaly 2,7 millió utast szállított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra

Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét