szerző:
travelline.hu

Mielőtt utazni indulunk, érdemes tudni, hogy mi is történt ebben az évben...

Mielőtt utazni indulunk, érdemes tudni, hogy mi is történt ebben az évben, következzék tehát egy rövid összeállítás 2008 legtöbb áldozatot szedő terrorista merényleteiből:

január 10. PAKISZTÁN: 26 ember vesztette életét, mintegy 60 megsebesült Lahorban, amikor öngyilkos merényletet követtek el a legfelsőbb bíróság épülete előtt.
   
január 16. SRÍ LANKA: Buttala városban legalább 30 ember életét vesztette, 67 megsebesült egy utasokkal zsúfolt autóbusz elleni pokolgépes merényletben.
   
február 1. IRAK: Legalább 98-an meghaltak és 208-an megsebesültek két bagdadi piacon elkövetett öngyilkos pokolgépes merényletben, amelyeket szellemi fogyatékos nőkkel hajtattak végre.
   
február 7. SZOMÁLIA:  egy kézigránátos merényletben legalább 20 ember halt meg.
   
február 12. SZÍRIA: Autóba rejtett pokolgép megölte Damaszkuszban Emád Mugnijét, a libanoni Hezbollah egyik legfontosabb katonai vezetőjét.
   
február 16. PAKISZTÁN: Paracsinar városában a Pakisztáni  Néppárt egyik képviselőjelöltjének háza előtt öngyilkos merényletet hajtottak végre, amelynek legkevesebb 46 halottja volt.
   
február 17. AFGANISZTÁN: Kandahár városában egy kutyaviadal nézői között robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, a terrorcselekménynek legkevesebb 100 halálos áldozata volt.
   
február 29. IRAK: Moszulban elrabolták Paulosz Faradzs Rahlo káld katolikus érseket, akinek földi maradványait március közepén találták meg a város közelében.
   
március 6. - IRAK: Bagdad kereskedelmi negyedében kettős pokolgépes merényletet követtek el, amelynek legalább 54 halálos áldozata volt.
   
március 6. IZRAEL: Két fegyveres palesztin egy Talmud-iskolában kezdett lövöldözni, a lövöldözésnek 8 halálos áldozata volt.
   
március 7. SPANYOLORSZÁG: AZ ETA baszk szakadár szervezet egy fegyveres két nappal a parlamenti választások előtt meggyilkolt Mondragón városában egy szocialista politikust.
   
március 18. IRAK: Kerbalában egy kávézóban robbant pokolgép, a merényletnek 53-an, főként síita zarándokok estek áldozatául.
   
március 21. OROSZORSZÁG: meggyilkolták az orosz központi televízió egy riporterét, aki főként a Kaukázussal foglalkozott.
   
április 7. BULGÁRIA: Szófiában fényes nappal lőtték fejbe a maffia ügyeivel szakértői szinten foglalkozó Georgi Sztojev írót.
   
április 15. IRAK: Baakúbában legkevesebb 40, Ramádiban 14 embert ölt meg autóba rejtett pokolgép robbanása.
   
május 2. JEMEN: 18 halottja és 60 sebesültje volt annak a pokolgépes merényletnek, amelyet az észak-jemeni Szaada városában egy szunnita mecset előtt követtek el
   
május 13. INDIA: Hat pokolgép lépett működésbe Dzsaipur város piacain és zsúfolt közterein, a merényleteknek legalább 80 halottjuk volt.
   
június 6. SRÍ LANKA: Colombo egyik külvárosában egy busz mellett elhelyezett robbanószerkezet 21 ember életét oltotta ki.
   
június 17. - IRAK: Bagdadban egy piac környékén egy buszmegállónál álló gépkocsiban robbant bomba, a merénylet 53 áldozatot követelt.
   
június 26. MEXIKÓ: Rövid időn belül a harmadik drogügyekkel foglalkozó magas rangú rendőrt ölték meg Mexikóban.
   
július 7. AFGANISZTÁN: India kabuli nagykövetsége előtt követtek el öngyilkos merényletet, a robbanásban 58-as vesztették életüket.
   
július 26. INDIA: A főként muzulmánok lakta Ahmadábádban egy óra leforgása alatt 16 pokolgép robbant, , a merényletsorozatnak 45 halálos áldozata volt.
   
július 27. TÖRÖKORSZÁG: Két pokolgép robban6 Isztambul egyik külvárosában egy zsúfolt üzletsoron. 13 ember életét vesztette, 154 megsebesült.
   
augusztus 13. LIBANON: Az észak-libanoni Tripoli városában egy forgalmas utcán robbant pokolgép, a detonáció 18 ember életét oltotta ki.
   
augusztus 19. ALGÉRIA: 43 ember halt meg az észak-algériai iszer rendőrakadémiája ellen elkövetett öngyilkos merényletben.
   
szeptember 6. PAKISZTÁN: Pesavarban egy autóba rejtet pokolgép robbanása ötvennél több ember életét oltotta ki.
   
szeptember 17. JEMEN: Autórobbantás merényletet követtek el a szanaai amerikai nagykövetség ellen, a merényletnek 16 halálos áldozata volt.
   
szeptember 20. PAKISZTÁN: Legalább 60 halálos áldozat volt annak az öngyilkos merényletnek, amelyet a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban követtek el a Marriott luxusszálloda közelében. A halottak között volt Csehország pakisztáni nagykövete is.
   
október 10. PAKISZTÁN: Orakzai tartományban öngyilkos merényletet követtek el egy törzsi gyűlésen, a robbanásnak száznál is több halálos áldozata volt.
   
október 23. HORVÁTORSZÁG: Zágrábban pokolgépes merényletben meggyilkolták Ivo Pukanic-t, a Nacional című horvát hetilap volt főszerkesztőjét. Az utóbbi hónapokban ez már az ötödik brutális merénylet volt az országban.
   
október 30. INDIA: Asszám államban egy pokolgépes merényletsorozat 84 emberrel végzett.
   
november 22. HONDURAS: Agyonlőtték a hondurasi parlament alelnökét és egy képviselőjelöltet.
   
november 26. OROSZORSZÁG/ÉSZAK-OSZÉTIA: Merénylet áldozata lett Vitalij Karajev, Vlagyikavkaz polgármestere.
   
november 26. INDIA: Mombaiban iszlamista fegyveresek összehangolt terrortámadást intéztek szállodák, pályudvarok, kórházak, rendőrségi épületek és egy zsidó szervezet székháza ellen. A merényleteknek  Mumbaiban (Bombay). A merényleteket a Dekkáni Mudzsáhidek nevű, eddig ismeretlen szervezet vállalta. 28-án indiai kommandósok megrohamozták a zsidó kulturális központot, az akcióban megölték a két túszejtőt és meghalt öt izraeli túsz a támadásban. A merényleteknek 188 halálos áldozatuk volt, közülük sok külföldi.

MTI

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Durva bukta a debreceni reptér üzemeltetése, az önkormányzatnak a zsebébe kell nyúlnia

Durva bukta a debreceni reptér üzemeltetése, az önkormányzatnak a zsebébe kell nyúlnia

Antik márványfejre bukkantak Rómában, és már azt is tudják, kié

Antik márványfejre bukkantak Rómában, és már azt is tudják, kié

Nagy erejű földrengés volt Peruban - legalább egy ember meghalt, többen megsérültek

Nagy erejű földrengés volt Peruban - legalább egy ember meghalt, többen megsérültek

A betegségtől és a balesettől fél legjobban a magyar, de mégis a lakását, meg a kocsiját biztosítja

A betegségtől és a balesettől fél legjobban a magyar, de mégis a lakását, meg a kocsiját biztosítja

Körbefotóztunk egy hatalmas óceánjáró luxushajót, mutatjuk mekkora

Körbefotóztunk egy hatalmas óceánjáró luxushajót, mutatjuk mekkora

Találtak egy 1 000 000 000 éves gombát

Találtak egy 1 000 000 000 éves gombát