szerző:
travelline.hu

A Keletiben korán reggel a két nyitva tartó jegypénztárnál és az...

©

A Keletiben korán reggel a két nyitva tartó jegypénztárnál és az információs pultnál sem volt utas. A büfék, boltok, trafikok, újságosok, pénzváltók nyitva tartanak. Az egyik központi vágánynál, az ütközőbak felett továbbra is ott feszül a kiírás: "Sztrájk! Nincs megállás!".
   
A Nyugatiban három jegypénztár és az információ is nyitva tart, utast azonban nem látni előttük. Az ügyfélszolgálat információi szerint Lajosmizse, Esztergom és Veresegyháza felé nem járnak a vonatok, Szolnokra azonban óránként el lehet jutni. Ferihegyen és Kecskeméten át Szegedre az Intercity helyett személyvonatok közlekednek, amelyek minden állomáson megállnak. Szobra Rákospalota-Újpest állomásról indulnak a szerelvények, a jelenlegi helyzet szerint két-három óránként.

A nagykanizsai vasútállomáson továbbra sem sztrájkolnak, így Budapest és Szombathely irányába némi késéssel elindították a hajnali szerelvényeket, de azt továbbra sem tudták megmondani az érdeklődőknek, hogy a vonatok eljutnak-e az úti céljukhoz. A peronon csak egy-két utas várakozott, a vasutasok szerint mindenki inkább biztosabb közlekedési eszközt választ, ha utazni szeretne.
   
Imre Lászlóné, a vasúttársaság dél-dunántúli kommunikációs vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Somogy megye irányába csak időszakosan közlekednek a vonatok, Gyékényesen ugyanis sztrájkolnak a kocsivizsgálók.
   
Zalaegerszegen az előző napokban is fennakadásokat okozott a jegyvizsgálók munkabeszüntetése, emiatt továbbra is kiszámíthatatlan, hogy elindulnak-e a szerelvények. T. Leiner Ildikó, a MÁV nyugat-dunántúli területi kommunikációs vezetője az MTI-vel közölte: az előző napon Zalaegerszeg és Hodos, valamint Szombathely között négy-négy, Zalaegerszeg és Nagykanizsa között pedig három vonat közlekedett, és éjszaka is biztosított volt az átmenő forgalom.

A vasárnap óta tartó országos vasutassztrájk miatt a MÁV-csoport árbevétel-kiesése már eléri a napi 150 millió forintot, a veszteség pedig meghaladja a napi 100 millió forintot a társaság legfrissebb adatai szerint.

MTI

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
travelline.hu Plázs

Megszűnő MÁV vonalak

Tizenhat vasúti szárnyvonalon szabad utat adtak a személyszállító vonatok...

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"

Hivatalos: Bécsben nyit kampuszt a CEU

Hivatalos: Bécsben nyit kampuszt a CEU

Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

Szalai Erzsébet: A Fidesz és a hatalom konvertálása

Szalai Erzsébet: A Fidesz és a hatalom konvertálása