szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Mint kifejtette, a háromnapos műsornak 7,4 millió forint a költségvetése; a...

Mint kifejtette, a háromnapos műsornak 7,4 millió forint a költségvetése; a pénz jórészét pályázatokon nyerték, illetve a város és más intézmények, cégek is szponzorálják a programokat.
   
Tombor Ágnes, az egyesület titkára a műsorokról szólva kiemelte, hogy a rendezvénysorozat 25-én 18 órakor a Gyógy-téren verbunkos parádéval indul, majd az Anna Grand Hotelban a Turay Ida Színház a Lili bárónő című operettet adja elő a főszerepekben Kovács Zsuzsával, Medgyessy Máriával és Benkóczi Zoltánnal.
   
A romantikus reformkor eseményeinek hivatalos és ünnepélyes megnyitója másnap, 26-án szombaton délben lesz a reformkori városrészben lévő Kisfaludy színpadon, ahol Puka Károly és cigányzenekara, valamint az Erkel Ferenc Néptáncegyüttes tart bemutatót. Ezt követően fellép a 4 for Dance, a Dance World Cup idei világbajnoka. Keresztes Ildikó műsorát aznap 17 órától láthatják a színpadon az érdeklődők.
   
Szintén szeptember 26-án adják át a Romantikus Reformkor Fesztivál Bora díjat; a benevezett palackos borokat hölgyek bírálják el és ítélik oda a legjobbnak a díjat. Ezután a színpadon a Bor legendája címmel ad műsort a Holló Együttes, és fellép a Brillante Éneklő Együttes is.
   
Ugyanezen időszakban a Tagore-sétányon gyerekprogramok lesznek, a Blaha étterem teraszán pedig verbunkos parádét tartanak.
   
Szeptember 27-én vasárnap a Kisfaludy Színpadon a Szerenád zenekar játszik. A turisztikai egyesület titkára elmondta, hogy aznap délután a színpadon vívóbemutatót és bábszínházi előadást tartanak, fellép Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és triója, a Balatonfüred Néptáncegyüttes, majd a Vivát Bacchus együttes bordalokat ad elő. A Huray-villában fiatal füredi muzsikusok adnak koncertet.
   
A reformkori séták programjának érdekessége, hogy mindhárom napon a kor divatja szerint reformkori ruhákba öltözött férfiak és hölgyek sétálgatnak a tóparti városrészben - mintegy kétszázan öltöznek be jelmezekbe. Lesz népi- és iparművészeti vásár is, "úri hímzés" tanítása, továbbá tarokkbemutató, a kempingnél pedig huszártábor ver majd tanyát.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB