Újra divat a népviselet: magyar divattrend 2009 ősz

Újra divat a népviselet: magyar divattrend 2009 ősz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu

A magyar divatról szóló korábbi elemzésünkben már bemutattuk Viszlay...

A magyar divatról szóló korábbi elemzésünkben már bemutattuk Viszlay Márkot és Vágó Rékát, most ismét egy magyar divattervezőnő munkáit ismerhetik meg nálunk. Hrivnák Tünde több évig cégeknek tervezett ruha kollekciókat, közben megalkotta BY ME éven a saját márkáját. A tervezőnő beleszületett a ruhák világába, már nagymamája és édesanyja is varónő volt. Gyerekkorában elhatározta, hogy ruhákat fog tervezni, és tanulmányait is ennek szellemében folytatta.

Hrivnák Tünde
©

"Az egyedi, modern dizájn, kiváló minőséggel párosulva századunk emberének életérzését fejezi ki. Azt sugallja, hogy valósítsd meg önmagad! Öltözz egyedien, divatosan és kényelmesen, mert a divat van az emberért és nem fordítva." - vallja Tünde.

A divat számára nem a tömegárut jelenti, hanem mindig valami egyénileg komponáltat, valamit, amitől több lehet az ember, igazi nő lehet a nő. A visszafogott szelídség, az egyszerű és tiszta vonalvezetés, a naprakészség frissessége mind alkalmi, mind hétköznapi ruhái tervezésekor fő motivációs tényezők, akár a kollekcióból választanak, akár a vevővel közösen megálmodott ruhadarabról van is szó.

A kollekció

A BY ME kollekció vázát idén ősszel a fekete- fehér kombinációja alkotja. Ismételt visszautazás időben a hazánkban használt népművészeti motívumokért, melyek még mindig az értékeket képviselik. A már védjeggyé vált kifinomult, kézzel készített részletek jól érvényesülnek a ruhákon.  Az értékekhez való hűség és a szolid nőies stílus a tervezőnő szívéhez közel áll. 

Ez a kollekció mindenkihez szól, kortól függetlenül, hiszen választási lehetőséget kínál, legyen szó „higgadt” üzleti öltözetről, vagy klasszikus elegáns stílusról, esetleg szexi megjelenésű nyakkivágásról. Habos elemek, könnyed szőrmék, újszerű csipkék féktelen használata jellemző. A finom részletek, kiváló anyagminőség összességében egy rendkívül elegáns kollekciót eredményez. Nem hétköznapi anyagkombinációkat alkalmaz: buklé-santung, pamut-selyemmuszlin, tweed-santung-bársony. Színek tekintetében az alap fekete-fehér kombináció mellett teret kap az arany, rózsaszín, vérpiros, ibolya, sötétlila és a türkiz.

Ízelítő az őszi kollekcióból

A teljes kollekciót bemutató után a BY ME weboldalán lehet majd látni, addig is kedvcsinálónak néhány kép:

©
©
©
©Hozzászólások