szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az évezredes keleti és a legfrissebb nyugati természetgyógyászati terápiák és technikák gyakorlatilag mind ugyanarra...

©

Az évezredes keleti és a legfrissebb nyugati természetgyógyászati terápiák és technikák gyakorlatilag mind ugyanarra az alapelgondolásra vezethetők vissza: egy betegség kezelése mindaddig hiábavaló fáradozás, amíg az csupán a tünetekre szorítkozik. A narancsbőr mindaddig eltüntethetetlen, míg pusztán a látványától szeretnénk megszabadulni, túl kell tekinteni rajta, és a probléma lényeges kiváltó okát kell megoldanunk. A lelkünknek pedig csak jót tesz, ha mindezt gyönyörű környezetben vihetjük véghez.

Gyakran letudjuk annyival, hogy beülünk a legközelebbi pezsgőfürdőbe, és várjuk a testi-lelki megtisztulást, egyben eleget teszünk a társadalmi életünknek, még a divat oltárán is áldoztunk. De ha már időnkbe, energiánkba, és pénzünkbe kerül, miért ne választatnánk olyan helyszínt, ahol tényleg figyelnek ránk, és egészségtől kicsattanva térhetünk vissza a hétköznapok megpróbáltatásaihoz?

©

A gyógy- és wellness szállodák ugyanis tálcán kínálják mindazokat a szolgáltatásokat, eszközöket és módszereket, amelyek dinamikus, kiegyensúlyozott, és harmonikus életünkhöz nagyban hozzájárulnak.

Ez nem csak a forrásvíz gyógyerejét foglalja magában, hanem olyan helyben elvégezhető vizsgálatokat is, melyek során képet kaphatunk testünk egészségi állapotáról.

Így ezek alapján célzottan választhatunk – akár szakorvos segítségével – a több száz éves orvosi tapasztalatokra épülő komplex, olykor több hetes kúrák, komplett kezelésprogramok, egymásra épülő balneoterápiás kezelések, valamint a különféle testkezelések közül – személyre szabottan.

©


Egészség a víz  által – avagy SPA (Sanus Per Aquam)

A víz jótékony erején alapuló  spa-wellness életforma lényege az egészség tudatos megőrzése, karbantartása, a test-lélek-szellem egyensúlyának, harmóniájának biztosítása – főként gyógyvizes medencék, kismedencék, gőzfürdők, szaunák, tepidáriumok által. A gyógyvizes medencék hatását remekül egészíti ki a Kneipp-taposómedence, a termálfürdőhöz pedig a súlyfürdő, valamint a víz alatti masszázs-, hydroxeur kezelések kapcsolódnak.

A langyos, közepes páratartalmú, 37-39 ºC-os tepidárium kellemes hőmérséklete a véredényeknek is kedvez, a hidegebb testrészek vérellátása javul, a test izzadás nélkül melegszik fel. A falakból, a padlózatból és a fűtött padokból áradó melegsugárzás jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, helyreállítja szervezetünk szabályzó funkcióit. Előnye, hogy itt időkorlátozás nélkül lehet tartózkodni.

©

Egy finn szólás szerint a szaunában minden méreg elfüstölög, és az epe megnyugszik. Nem véletlen, hiszen a szaunát éveken át az energia- és egészség jelentős forrásaként tartották számon. Nagyon jó vegetatív stabilizáló és reguláló hatása van. Jól kombinálható méregtelenítő kúrákkal, és különböző terápiás kezelésekkel. Aki számára a szaunafürdő egészségi kockázatot jelent, választhatja az infraszaunát, ahol az infrasugarak a testet melegítik, és nem a levegőt, így a maximum hőmérséklet 40 fok.

Az infravörös sugarak behatolnak a bőrfelszín alá, ahol fellazítják a salak- és méreganyagokat, melyek aztán a verejtékmirigyeken keresztül kijutnak a szervezetből. Kiválóan alkalmas méregtelenítésre, súlycsökkentésre, fájdalomcsillapításra, bőrtisztításra, immunerősítésre, valamint a narancsbőr kezelésére. Mindezt különböző aromaolajok használatával is fokozhatjuk az aromakamrában.

A többnyire kerámiákból készült gőzfürdő szintén kiválóan hat egészségünkre: hőmérséklete szintén 40-45 fokos, páratartalma viszont sokkal magasabb, 90-95 százalékos. Ellazítja testet, tisztítja a légutakat, és kiváló méregtelenítő hatású.

©

A sós tengeri levegő gyógyító hatását is élvezhetjük a sókamrákban, melyek klímája fokozza a légzőszervek aktivitását, az öntisztulást, nyákoldó hatású, így enyhülnek, megszűnnek a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek. A fényterápiának hosszú történelme van a gyógyászatban, így ez sem hiányozhat az igazi gyógyszállodák kínálatából. Bőrpoblémáktól kezdve a kedélybetegségekig széles spektrumú pozitív hatással rendelkezik.

Melyiket válasszam?
Ahhoz, hogy dönteni tudjunk, egészségi állapotunk milyen kezelést igényel, vagy engedhet meg magának, nem árt egy teljes állapotfelmérés, amit szintén megtalálhatunk a gyógyszállodákban. Az úgynevezett biofit teszttel, talp-, termográfiás vizsgálattal, vagy laborvizsgálatokkal is kideríthetők a legfontosabb tudnivalók, igazán akkor vagyunk jó helyen, ha mindebben szakorvosi segítséget is kapunk a szállodától.

©

Ám a legfontosabb minden esetben a megelőzés. A betegségek megelőzése olyan, mint amikor alapvető karbantartást végzünk otthonunkon; van, amit napi rutinnal kell elvégeznünk, és van, amit előrelátóan kell megtennünk ahhoz, hogy megelőzzük vele a probléma kialakulását. Ehhez az alapokat maximálisan ismernünk és tartanunk kell: tápanyagok, mozgás, tartózkodás a mérgező vegyi anyagoktól, a krónikus stressz elkerülése, megfelelő keringés és áramlás, egészséges szellem és érzelmi állapot.

Ez az alapelgondolás – melyet már évezredek óta értettek Kínában – ma egyet jelent a wellnessel, éljünk hát a lehetőséggel. Az október 23-i háromnapos hétvége tökéletes alkalmat biztosít, és Hévízen, a Carbona gyógyhotelben minden felsorolt szolgáltatás megtalálható.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Önkormányzati logóval kampányolt a fideszes alpolgármester – jogsértést követett el

Önkormányzati logóval kampányolt a fideszes alpolgármester – jogsértést követett el

Népszava: Orbán ügyvédje lesz az új bokszelnök

Népszava: Orbán ügyvédje lesz az új bokszelnök

Fél órán belül fogtak két lopott prémium autót a határon

Fél órán belül fogtak két lopott prémium autót a határon

Helyi iskolások előtt adott át egy fél éve kész futópályát Borkai Zsolt

Helyi iskolások előtt adott át egy fél éve kész futópályát Borkai Zsolt

Megszólalt Amerika: valódiak a furcsa repülő tárgyról készült videók

Megszólalt Amerika: valódiak a furcsa repülő tárgyról készült videók

Olyan dolgot talált ki a Snapchat, amit a Facebook azonnal le akar majd másolni

Olyan dolgot talált ki a Snapchat, amit a Facebook azonnal le akar majd másolni