szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Örvendetes tény, hogy egyre tovább élünk, ám a testünket általában nem megfelelő módon használjuk, ezért sokszor már...

Örvendetes tény, hogy egyre tovább élünk, ám a testünket általában nem megfelelő módon használjuk, ezért sokszor már az öregedés előtt elhasználódunk és tele vagyunk különféle egészségügyi problémákkal. Viszont nagy szerencsénkre hazánk a világ egyik legnagyobb gyógyvízkészletével rendelkezik, amelynek kiaknázása hullámzó színvonalon, de folyamatosan történik. Megdöbbentően hatalmas területen, az ország 70 százalékán, több helyen elszórva találhatók különböző hatású hévízek. A magyar gyógyvízek számos betegség kúrálásában tudnak eredményeket felmutatni, többek között a bőrbetegségektől kezdve a nőgyógyászati problémákon át az izületi gondokon segíthetnek.

Legyen azonban bármilyen csodás egy gyógyvíz, hatását akkor tudja igazán kifejteni, ha szakértő körülmények között használják fel. Ha a legtöbbet szeretnénk kihozni egy kúrából, érdemes gyógyszállót választani helyszínül, hiszen itt kényelmes körülmények között gyógyulhatunk az adott hévíz és az orvostudomány minden előnyét kihasználva. A gyógyszálló, gyógyfürdő elnevezéssel maguk az intézmények csínján bánnak, hiszen a ranghoz számos feltételnek kell megfelelni és hivatalosan csak az nevezheti magát bármilyen gyógyhelynek, aki rendelkezik az összes szükséges engedéllyel. A netes adatbázisok, utazási irodák, linkgyűjtőhelyek azonban igen gálánsan megelőlegezik olyan helyeknek is a gyógy előtagot, ahol legfeljebb valami kicsinyke wellness részleg üzemel.

Ezért ha valódi gyógyszolgáltatásokra vágyunk, feltétlenül le kell ellenőrizni a kiválasztott szálloda honlapját és kicsit elmerülni adottságaiban, nehogy a helyszínen szembesüljünk a miniatűr medencével és az időnként masszőrré változó kabinos nénivel. A klasszikus gyógyfürdőhelyekkel, mint például Hévíz, természetesen nem kell óvatoskodnunk, hiszen az itteni gyógyvíz ereje már történelmi tény. Hévíz forrása kénes vizet ad, a kén pedig nem csak a bőrön keresztül, de a levegővétellel is a szervezetbe jut, így el tud érni olyan területeket is, melyeket a véráram nem értint: be tud épülni a porcba és gátolja a koleszterin lerakódását, ráadásul többféle bőrbetegség kezelésében, így a rettegett pikkelysömörnél is hatásos.

Ha már a víz szempontjából biztosra mehetünk, akkor is ajánlatos utánaérdeklődni az orvosi háttérnek, és olyan szállodát választani, ahol szakorvosok mérik fel a beteg vagy pihenni vágyó vendégek állapotát. A szinte kötelező reumatológus mellett jó, ha rendelkezésre állnak más szakágak is, a Naturmed Hotel Carbonában például sportorvosi, hőtérképes vizsgálatok és akupunktúrás kezelések is elérhetőek a teljesebb gyógyulás érdekében.  Ha pedig már az orvosi hátteret is kipipáltuk listánkon, akkor válasszuk azt a helyet, ahol a legtöbb plusz szolgáltatást kínálják, például értünk jönnek és még az utazással sem kell bajlódnunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

A Huawei is kihagyja telefonja mellől a töltőt, de más okból, mint az Apple

A Huawei is kihagyja telefonja mellől a töltőt, de más okból, mint az Apple