szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Itthonról könnyen és gyorsan eljuthatunk a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekvő Kals piciny falujába.

Itthonról könnyen és gyorsan eljuthatunk a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekvő Kals piciny falujába. Bár a hegy a másik, heiligenbluti oldaláról is mászható, a jobb közlekedés miatt a kalsi a népszerűbb. Ha nincs hágóvasunk vagy jégcsákányunk, akkor a falucskával szemben épült Burg településén, a síkabin indítóállomásánál található túraboltban ezt bérelhetünk, sőt, ha megtetszett az eszköz, akkor a túra után meg is vásárolhatjuk. Innen pedig irány a Lucknerhaus(a ház webkameráján nyomon követhetjük áhított hegyünk pillanatnyi állapotát) parkolója, ahol autónkat hagyva a Lucknerhütte érintésével, jó tempóban 3 és fél óra alatt elérjük a Stüdlhütte szép kilátást nyújtó teraszát. Ha ősztől tavaszig járnánk erre, itt nagyon jól felszerelt winterraumot, azaz téli szállást találunk, ami kényelemben és minőségben felveszi a versenyt akár egy turistaházzal is. Pokrócok, matracok, felvágott fa, és fatüzelésű, vízolvasztásra alkalmas kályha várja a túrázókat, a becsületkassza pedig az adományokat.

©

A különleges túra további leírását az utazom.com oldalon találhatja meg, kattintson!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!