Tetszett a cikk?

Kedden meleg- és hidegfronti hatások egyaránt érvényesülnek, és ismét csapadékos, lehangoló arcát mutatja az időjárás - közölte a Meteoklinika.hu orvosmeteorológiai oldal.

Kedden délelőtt gyenge melegfronti, délután az ország nagy részén már hidegfronti hatás érvényesül - figyelmeztet a Meteoklinika.hu. Ez a változékonyság különösen a szív- és keringési betegségben szenvedőket terheli meg, a vérnyomás ingadozás fejfájást, szédülést eredményezhet. A napközben erősödő hidegfronti hatás, a nyirkosabbra forduló idő, és fronttal érkező gyors hőmérséklet-csökkenés az ízületi és izomfájdalmakat erősítheti, illetve fokozhatja a görcshajlamot. Migrénes panaszokat a nyugaton megerősödő szél is kiválthat, míg a zivatarok az asztmás panaszokat erősíthetik.

Az esernyőre többfelé és több alkalommal lesz szükség a nap második felében, és már a csúcshőmérséklet még több helyen eléri vagy megközelíti a 20 fokot, az délutáni-esti órákban egy vastagabb pulóverre, kiskabátra is szükség lesz. A közlekedők megnövekedett baleseti kockázattal, hossabb féktávolsággal számoljanak a vizessé váló utak miatt. Nyugaton emellett erős-viharos oldalszél is csökkenti a menetstabilitást. A lehangoló időben alábbhagyhat a figyelem és tompulhatnak a reflexek is. A csapadékos időben nem változik lényeges a pollenkoncentráció és a porkoncentráció, tisztul a levegő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Átnevezi az egyetem intézeteit az SZFE új vezetése

Átnevezi az egyetem intézeteit az SZFE új vezetése