Migrénnel jár a lehangoló időjárás

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Kedden meleg- és hidegfronti hatások egyaránt érvényesülnek, és ismét csapadékos, lehangoló arcát mutatja az időjárás - közölte a Meteoklinika.hu orvosmeteorológiai oldal.

Kedden délelőtt gyenge melegfronti, délután az ország nagy részén már hidegfronti hatás érvényesül - figyelmeztet a Meteoklinika.hu. Ez a változékonyság különösen a szív- és keringési betegségben szenvedőket terheli meg, a vérnyomás ingadozás fejfájást, szédülést eredményezhet. A napközben erősödő hidegfronti hatás, a nyirkosabbra forduló idő, és fronttal érkező gyors hőmérséklet-csökkenés az ízületi és izomfájdalmakat erősítheti, illetve fokozhatja a görcshajlamot. Migrénes panaszokat a nyugaton megerősödő szél is kiválthat, míg a zivatarok az asztmás panaszokat erősíthetik.

Az esernyőre többfelé és több alkalommal lesz szükség a nap második felében, és már a csúcshőmérséklet még több helyen eléri vagy megközelíti a 20 fokot, az délutáni-esti órákban egy vastagabb pulóverre, kiskabátra is szükség lesz. A közlekedők megnövekedett baleseti kockázattal, hossabb féktávolsággal számoljanak a vizessé váló utak miatt. Nyugaton emellett erős-viharos oldalszél is csökkenti a menetstabilitást. A lehangoló időben alábbhagyhat a figyelem és tompulhatnak a reflexek is. A csapadékos időben nem változik lényeges a pollenkoncentráció és a porkoncentráció, tisztul a levegő.