Nassolási vágyat okoz a borús időjárás

Nassolási vágyat okoz a borús időjárás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A napok óta tartó borús idő kedvünket szegheti, és az arra hajlamosaknál a depresszió is felütheti fejét. Hangulatunkat azonban gyógyszerek nélkül is javíthatjuk.

Kedden fronthatás nem érvényesül, folytatódik a borús, nyirkos időjárás. Ez megterhelheti a reumás betegeket, akiknek sajoghatnak az ízületei. A napfény hiányában erősödhetnek a depressziós tünetek, lehangoltságot, fáradékonyságot tapasztalhatunk - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Erősödhet a nassolás utáni vágy is, de hangulatunkat egészségesebb módon, pl. sportolással is feldobhatjuk. A fényterápia is hasznosnak bizonyulhat a közérzet javításában. A téli depresszió legyőzésében segíthetnek az omega 3 zsírsavak is, amelyek a zsíros halakban találhatók meg.

A légszennyezettség ismét emelkedik. A növekvő porkoncentráció hozzájárulhat a légúti megbetegedések kialakulásához, hiszen ezek vírusokat, baktériumokat, gombákat is a szervezetbe juttathatnak a belélegzés révén. Célszerű rövid ideig szellőztetni, és a szabadtéri sportolást mellőzni.

©

A közlekedők deres, lefagyott útszakaszokra számíthatnak, illetve a szürke időben nehézkesebbé válhat a koncentráció, a reflexek lassulhatnak. A látásviszonyokat pedig önmagában már az is korlátozza, hogy korán sötétedik.