szerző:
hvg.hu

Jó lenne egy igazi, nyugat-európai nagyvárosban eltölteni az őszi hosszúhétvégét? Egy kicsit úgy érezni, hogy nem kell minden fillért megszámolni? Van megoldás.

Közelednek az őszi hosszú hétvégék: október 23. keddre, november 1. csütörtökre esik. Eltölthetjük ezt az időt itthon, Magyarországon is. De ha külföldre vágynánk, és csak az tart vissza, hogy többe kerül, mint egy belföldi utazás, akkor nyugodtan elfelejthetjük ezt a téveszmét. Némi háttérkutatással a weben és felkészülve, megengedhetjük magunknak, hogy 3-4 napra elutazzunk Amszterdamba.

Amszterdami hosszú hétvége magyar áron - itt a teljes költségvetés

Amire mindenképpen szükségünk lesz: egy biztos és kényelmes szállás, és kellemes, de költség kímélő étkezdék.

3 szállás, amit biztosan megengedhetünk magunknak:

Hotel Van Onna

©

A Bloemgracht (Virág csatorna) mellett három csodálatos házikó ácsorog, több száz évesek, a legidősebb még 1644-ben épült. Ezekbe költözött a szállásadó.

A Jordaan negyedben ,ami a galériák és bohémek kerülete ,álló épületek sétatávolságra esnek a központi látványosságoktól, mint a Dam-tól vagy a királyi palotától.

A szálloda az alapító Loek van Onna-ról kapta a nevét, aki 40 éve indította el vállalkozását, és azóta is családi tulajdonban áll.

A vendégek szerény berendezéssel, de biztos nyugalommal találkoznak a szálláshelyen.Még egy egyszerű reggelit is kapnak.

Ár: 18 000 forint / szoba

Bloemgracht 104 , +31 (0) 20 62 65 801, email: [email protected]

Hotel Bellington

A legpompásabb negyedben a legpuritánabb szállás. A múzeum és bevásárló negyedbe szűk de tiszta szobákban lakhatunk, amelyek minimalisták de jól felszereltek: a szobákban televízió, telefon, minibár és hajszárító.

Sétatávolságra a Rijks, a Van Gogh és a Modern Művészetek Múzeuma.

Akik itt jártak, azt írják, hogy a személyzet nem csak barátságos, de jól ismeri a várost, érdemes tőlük tanácsot kérni. Étkezést nem biztosítanak, de a környeken olcsóbb étkezdéket, kávézókat is találhatunk.

Ár: 16 500 forinttól

P.C Hooftstraat 78-80, +31 (0) 20 67 16 478, e-mail: [email protected]

Hotel V

Két társánál drágább szállás már költ a belsőtervezésre, ami modern és fiatalos. Nem véletlen, hiszen a De Pijp negyed, ahol található éppen erről a vonalról híres. No meg arról, hogy azok is kiváló bázisnak találhatják, akik hagyományos városnézésre indulnának, és azok is, akik inkább a bár és étterem világot szeretnék felfedezni.

©

Azok, akik szeretnének állandóan képben lenni, hogy mi az aktuális amszterdami nyüzsgés tárgya, itt biztos hogy időben megtudják a recepción vagy az előtérben elejtett mondatokból.

Az árak a szobáknak megfelelően széles skálán mozognak. A legolcsóbb az algasori szoba, szűkös is, de ebben a negyedben amúgy sem töltenék el sok időt a szálláson… hacsak nem a bárjában, ami éjjel is nyitva.

A közelben az éjszakai élet két központja, a Rembrandtplein és a Leidseplein.

Ár: 25 000 forinttól

3 étterem, amit biztosan megengedhet magának – meleg ételek 7 000 forint alatt

Bouchon du Centre

©

Ha nem ragaszkodunk a helyi ízekhez, akkor egy francia bisztróebédre érdemes beülni Hanneke Schouten látványkonyhájára. A tulajdonos a potluck műfajt követi, vagyis azt a büfémegoldást, amikor több szakács tesz az asztalra fogásokat – potlucként is ismert.

A jellegzetes francia ételek közül mindig megtaláljuk a malacpofát vagy kakast borban. Vegetáriánusoknak nem ajánlott. A nyitvatartás meglehetősen szeszélyes, de szombaton ebédre és vacsorára mindenképpen be tudunk térni 12.00.-15.00. és 17.00.-20.00. között.

Falckstraat 3, +31 (0) 20 33 01 128

Foodism

Bármit is jelent a makrobiotikus konyha, sőt, annak japán válfaja, itt ebből szolgálnak fel. Elsőre ijesztőnek hat a neve, de a látvány mindent feledtet.

Gombával töltött cukkini, polip kecskesajttal petrezselymes-fokhagymás pácban - a legtöbbet emlegetett fogás.

Apró adagokat tapaszként szolgálnak fel. 17.00.-23.00. óra között látogatható.

Nassaukade 122, +31 (0) 20 48 68 137

©

Koevoet

Az elnevezéas meglehetősen bizarr azoknak, akik beszélik a helyiek nyelvét: a dél-nyugat-afrikai rendfenntartó erőket hívták Koevoet-nek. Arról nem is beszélve, hogy olasz konyhát találunk az étteremben, amit egy szicíliai család üzemeltet. Igazi taléján házikonyhát találunk tésztával és kolbászfélékkel.

Lindenstraat 17

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

Nehéz-Posony: A hatalom önmaga felett ítél

Előkerült egy videó a lányokról, akik csuklós buszt loptak

Előkerült egy videó a lányokról, akik csuklós buszt loptak

Milliárdokkal többet költenek a britek a Brexit miatt

Milliárdokkal többet költenek a britek a Brexit miatt

Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Egy „szellemileg is tisztán tartott” kulthely, amely „sziget az általános tahóságban”

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Fiatal újságírónő az áldozata az észak-írországi terror fellángolásának

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók