Meglepő eredményeket mutat az első emotikon-világtérkép

Meglepő eredményeket mutat az első emotikon-világtérkép

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az oroszok a legromantikusabbak, az USA a legnőiesebb – abban az esetben, ha a világ emotikontérképére hagyatkozunk.

A swiftkey.com oldal körülbelül egymilliárd hangulatjelet tartalmazó adatot gyűjtött össze azért, hogy megvizsgálhassa, bizonyos országokban vagy nyelvterületeken mely emotikonok a legnépszerűbbek, és hogy miben térnek el leginkább egymástól a világ különböző területei.

Irányítsa a kurzort a vizsgált országokra, és további eredményekhez juthat:

A térkép sok meglepő adattal szolgál. Kiderült, hogy a kanadaiak például sokkal többször használják a sportos, pénzre utaló hangulatjeleket az amerikaiaknál. Ugyanakkor az amerikaiak az átlagnál jóval nagyobb arányban alkalmazzák a hagyományosan a nőkhőz köthető, rúzst vagy magassarkút ábrázoló emotikonokat.

Meglepő lehet, de a begyűjtött adatok alapján az oroszok a legromantikusabbak, ugyanis az átlagosnál háromszor több szerelemre utaló jelet használnak. Persze a románcot és az érzelmeket a franciák sem vetik meg, ők a szívecskét alkalmazzák minden más nemzetnél többször.

A térképet böngészve úgy tűnik, a britek az összekacsintásban hisznek, míg a spanyolok és az olaszok fejében leginkább a bulizás jár. Valamilyen oknál fogva a németek az egeres és a nem lát –, nem hall –, nem beszél-majmot ábrázoló emotikonokban erősek. Dél-Amerika pedig két dologban kiemelkedő: ők használják legtöbbször a babafejes vagy hangszereket ábrázoló emotikonokat.

A magyar netezőket sajnos nem vizsgálták a felmérésben. Ha további adatokat szeretne böngészni, a teljes felmérést itt olvashatja.