szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A május 17-i homofóbia elleni világnapra figyelemfelhívő kampánnyal készül egy több állomásból álló művészeti kampány. Arcleszedős videó.

A Norvég Civil Akciópályázat által támogatott Szemtől szembe kampányt a Stereo Akt színházi produkciós műhely szervezi. A cél az előbújás, illetve az LMB (leszbikus, meleg, biszexuális) jogok melletti kiállás ösztönzése. A kampányhoz olyan szervezetek csatlakoztak eddig, mint a Háttér Társaság, az Artemisszió Alapítvány, a Kettős Mérce, a Labrisz Leszbikus Egyesület, A Város Mindenkié, az Auróra, a Társaság a Szabadságjogokért, a Transvanilla Transznemű Egyesület és a Tilos Rádió.

 

A kisfilm üzenetéről ezt írják a szervezők: “Csak akkor élhetjük meg saját szabadságunkat és önazonosságunkat, ha minél többen véget vetnek a kellemetlen bujkálásnak, ha minél többen vállalják nyilvánosan is szerelmüket, nemi identitásukat. Ezt senki nem teszi meg az egyén helyett, magától nem történik meg a változás. Ugyanakkor a többségi társadalomnak is feladata, hogy a magukat felvállalni kívánó LMB emberekkel szolidaritást vállaljon.

Célunk, hogy a homofóbiát, kirekesztést és megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó, jogokért aktívan kiálló attitűdöket követendő példaként mutassuk be, amely azt üzeni a társadalomnak, hogy az emberi jogok melletti harc nemcsak a mindenkori elnyomottak, hanem mindenki közös felelőssége.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 millió migránst kellene Európának integrálnia

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Szijjártó: Budapesten lesz a Diligent új termékfejlesztő központja

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben

Biden hivatalosan is megnyerte az elnökválasztást Michiganben