szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Wizz Air  bejelentette, hogy novembertől erdélyi járatait a Kolozsvári Nemzetközi...Wizz Air  bejelentette, hogy novembertől erdélyi járatait a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről indítja és ezzel egyidőben megszünteti marosvásárhelyi üzemelését. A légitársaság eddig Marosvásárhely - Budapest, Róma, Barcelona és London Luton közötti járatai 2007. november 13-tól Kolozsvárról indulnak majd. A februárban indítandó dortmundi járat a tervezett időben már Kolozsvárról fog üzemelni.   


A Wizz Air 2006 júliusában indította első marosvásárhelyi járatait. A gyakori kedvezőtlen időjárás és az a körülmény, hogy a repülőtér nem javított leszállító rendszerén, folyamatosan veszélyeztette a légitársaság járatainak pontosságát, késéseket és nem kívánt törléseket eredményezve. Ezzel ellentétben a kolozsvári repülőtér már jóval fejlettebb technologiával és megfelelő növekedési tervvel rendelkezik, melyek kedvező körülményeket biztosítanak az egyre növekvő légitársaság számára.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta:  "A pontos üzemelés és annak integritása a Wizz Air sikerének alappillérei. A kolozsvári repülőtér alkalmasabb arra, hogy erdélyi utasaink számára biztosítani tudjuk a járatok pontossagát es megbízhatoságát. Továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az erdélyi régió meghatározó légitársaságává váljunk és egy kiterjed légi hálózatot hozzunk létre."

A Wizz Air az indulás alkalmából, összes kolozsvári járatán 4990 Ft-os (69 RON) áron kínál (egy irányba, adókkal és illetékekkel) 10 000 helyet utasai számára. Az különleges akció keretén belül vásárolt repülőjegyekkel 2008. március végéig lehet utazni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!