HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Az idén 10 éves HVG Extra Pszichológia magazin születésnapi pályázatot hirdetett „Lelki fejlődésem az elmúlt 10 év alatt” címmel. Alexandra írását közöljük.

Első nagy szerelem. Boldogság. Barátok. Móka. Kacagás. Szabadság. Remény. Ballagás. Érettségi. Szakítás. Kapunyitási pánik. Pályaválasztás. Családi perpatvar. Krónikus szorongás. Útkeresés. Új szerelem. Összeköltözés. Új szakma. Lánykérés. Házasság. Meddőségi kivizsgálás. Meddőségi diagnózis. Kudarc. Házvásárlás. Lett egy kutyám. Megcsalás. Munkanélküliség. Válás. Reményvesztettség. Újrakezdés. Még egy új szakma. Már nincs kutyám. Nincs házam. Nincs gyermekem. Nincs hol laknom. Pánikbetegség. Pszichiáter. Antidepresszáns. Padlónyalás. Van hol laknom. Kúszás a földön. Egyedül vagyok. Egyáltalán ki vagyok én? Hát, már nagyon kivagyok…

Rendelje meg online!
Tíz év az életből. Tíz rövid év. Vagy éppen hosszú? Bele lehet sűríteni annyi történést, amitől már úgy érzed, elfáradt a lelked? Amire visszagondolva azt kívánod, bárcsak újrakezdhetnéd? Vagy csak ébresszen fel már valaki ebből a rémálomból, ami legtöbbször olyan, mintha soha nem akarna véget érni? Amikor a sors újra és újra a szakadék mélyére küld, rendületlenül reménykedsz benne, hogy innen már csak felfelé vezet az út. Hiszen mindenki ezt mondja…ezzel nyugtatnak. Vagy nyugtatják magukat?

Ez lenne az élet? Kis boldogság, nagy szenvedés? Vagy csak én vagyok az a szerencsés szerencsétlen, aki rövid időn belül annyi életleckét kapott, hogy most már nincs más dolga, mint beosztani? Komolyan van még létjogosultsága annak a gondolatnak, hogy az ember pont annyi terhet kap, amennyit elbír? Meg, hogy biztos ezzel van dolgom az életben? Akkor most jön a filmbe illő nagy szerelem? A nagy megvilágosodás? A boldogság, amit megérdemlek?

Ezért éltem túl? Ezért nem adtam fel, akkor is, amikor nagyon akartam? Mert van miért? Mert most már megtanultam, amit kellett? Ettől lettem erősebb és bölcsebb? A legbelső hang, ami végig azt suttogta, hogy jó lesz, csak tarts még ki egy kicsit, talán igazat mondott? Most már akkor ugye csak a kellemes rész jön?

Sok még a kérdőjel. Talán sosem lesz kevesebb. Viszont van, amit már biztosan tudok. Napról napra jobban értem a világot és önmagam. Már tudom, hogy értékes vagyok. Erős vagyok. Szerethető vagyok. Szeretem magam. Szeretek másokat. Engem is szeretnek.

Hiszek magamban. Hiszek a jövőmben. Hiszek az életben. Hiszek abban a nőben, aki visszanéz rám a tükörből. Hiszek abban, hogy én is egy csoda vagyok. Egy csoda a hétmilliárdból, aki megérdemli, hogy csodás dolgok történjenek vele. Hiszek abban, hogy van valaki, aki örömmel végigkísér az úton. Csak annyi kell, hogy legyen erőm az újrakezdéshez… Remény. Szerelem. Boldogság. Család. Biztonság. Otthon. Kutya. Hivatás. És a legfontosabb; én magam. Talán jó úton haladok. Tíz év múlva kiderül.

További, születésnapi pályázatra beküldött írásokat olvashat itt.

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, melynek témája az anyánkhoz való viszonyunk és az anyaság.

Fizessen elő a magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

(Nyitóképünk illusztráció)VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez jól kezdődik: vennék, mint a cukrot az új iPhone-okat Tajvanon

Ez jól kezdődik: vennék, mint a cukrot az új iPhone-okat Tajvanon

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

Újabb településeket zárnak el az áradó borsodi folyók

Újabb településeket zárnak el az áradó borsodi folyók