Tetszett a cikk?

Illegális pornó hálózat bukott le, mert valaki elkövette azt, amit látott a filmeken. Az illető megerőszakolást nézett az interneten, majd lement az utcára és megtette.


Peter Anscombe fényes nappal lement az otthonához közeli Priory Gardens parkba, és ott egy kevés nézelődés után kiszúrta magának a 17 éves Carley Funnest, aki a parkon át a munkahelyére tartott. Követte a lányt, majd egy bokrosabb résznél hátulról elkapva a földre rántotta, késével hasba és torkon szúrta. Levágta róla a ruháját és tapogatni kezdte. Egy arra járó felfigyelt a dulakodásra, a hangokra és megzavarta az aktust, Anscombe pedig futásnak eredt. A járókelő először a férfi nyomába indult, majd inkább hívta a mentőket, mert akkor a vérben fürdő lány már az életéért küzdött. 

Funnest sikerült megmenteni, és teljes személyleírást adott a támadójáról, akinek letartóztatásakor, a házkutatás alatt a lefoglalt számítógépeken kemény és erőszakos pornó anyagot találtak. Az egyik hátborzongató, megerőszakolós videónak, a Steve következő áldozatának a története kísértetiesen egyezett a elkövetett bűncselekménnyel, és Funnes vallomásával. Ennek alapján egyértelművé vált, hogy az elkövető beteges fantáziákon alapuló pornófilmeket próbált „megvalósítani”.

A vád képviselője Christopher Hehir bíró kiemelte beszédében „A talált anyag nem egyszerű internet pornográfia, hanem fürdik az erőszakos jelenetekben, és a filmes anyagokon a nemi erőszak egyenesen ünnepelt aktus."

Angliában az Obscene Publication Act (obszcén anyagok terjesztését korlátozó törvény) kimondja, semmilyen trágár képanyag vagy szöveg nem terjeszthető, amely bizonyítottan az erkölcstelenséget hirdeti vagy lezüllesztő.

Az Anscombe számítógépén talált extrém videók, legális és fizetős pornó oldalaknak számító csatornákról kerültek letöltésre. Az oldal Visa logóval ellátott - tehát legalitást sugalló -, teljesen „hétköznapi” szex anyagokat áruló honlapnak látszik első ránézésre. Bankkártyával bárki beléphet és fizethet a brutális és beteg képekért, videókért.

A Visa kártyahálózat elutasította, hogy bármilyen illegális tevékenységhez köze volna, és a szóvivőjük így nyilatkozott az ügyről: „Ha a weboldallal kapcsolatos állítások igaznak bizonyulnak, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a törvénytelen cikkekkel kereskedő többé ne használhassa a Visa kártyával történő fizetési módszert és az adatokat azonnal a hatóságok rendelkezésére bocsájtjuk.”

A Daily Mail napilap szerint a szóban forgó weboldal (amelynek neve nem került nyilvánosságra), a Pantel Deluxe internetes cég tulajdona. Ez a cég más „pikáns” szex weboldalakat is működtet, és papíron Madridban működik, azonban a cím alatt iroda nem található.

Az egyetlen személy, akit a Pantel Delux cég csoporttal kapcsolatban sikerült utolérnie az újságnak, egy portugál üzletember, Lous Correia volt, aki megvette és újraértékesítette a céget.  Bevallása szerint nyereséges üzletet csinált, de semmit nem tudott arról, hogy a weboldalak kemény és erőszakos illegális pornó anyagokkal kereskednek.

A webcsoportot egy orosz üzletembernek értékesítette, és orosz a weboldal (Visa kártya melletti) bank tranzakcióit kezelő rendszer, a Standard Pay tulajdonosa is. Anton Dolgov határozottan kijelentette, hogy a cége által készített Standard Pay online pénzügyi tranzakciókat felügyelő szoftverprogram nem működik illegális felhasználó portáljain, ha csak nem a tudta nélkül. Nemtetszését fejezte ki amiért a cég neve egy ilyen csúnya ügy kapcsán került nyilvánosságra.

Az internetet figyelő hatóságok szerint a pornóipar rosszabbik harmada (pedofil, vérfertőző S/M oldalak) orosz szálakon fut, és az ipar egy része határozottan az orosz maffiához köthető.

Az ügy elburjánzása óta elérhetetlen Pantel Deluxe weboldalon az oldal lezárásáig ez a vélemény volt olvasható a cég tevékenységéről: „A cégünk domináns szexuális fantáziával kapcsolatos anyagokat közvetít. Ez a fajta fantáziálás alapelem a szexuális képzelgések témakörében. Vevőink több mint 30 százaléka nőnemű. Tiszteletünk mindenkinek, aki ízléstelennek találja az oldalainkon közölteket, de véleményünk szerint a legrosszabb fajta kontroll az, amikor megpróbálják kontrollálni azt, ami az emberek fejében zajlik".
 
Krisztina O'Brien

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?