szerző:
hvg.hu

Demi Moore-t lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt mindenkinek el kell ismernie, hogy vélt vagy valós tehetségétől függetlenül remek érzékkel hívja fel magára a média figyelmét. Sok évvel ezelőtt, 1991-ben Moore indította el a máig tartó, „pucérra vetkőzöm terhesen” trendet egy azóta ikonálissá vált Vanity Fair címlappal.

Demi Moore
A meztelen kismama fogadtatásától annak idején a kiadó annyira tartott, hogy néhány amerikai államban barna borítékban árulták a számot, ahogy a pornólapokat szokták.

Az immáron tizenhat éves divathullám legfrissebb terméke a Glamour magazin brit kiadásának augusztusi száma, amelynek címlapján, a számunkra egyébként meglehetősen érdektelen Myleene Klass angol tévés személyiség látható, a mostanra már megszokottá vált pózban, mellét eltakarva, oldalra fordulva, csípőre tett kézzel.

Cindy Crawford
A legelső és a legutóbbi vetkőzős várandós sztár között azonban még jónéhányan ledobták a ruhájukat, hogy bebizonyítsák, terhesen is kívánatosak tudnak maradni. 1999-ben, Demi Moore után Cindy Crawford volt a második hölgy, aki a W magazin címlapján mutogatta növekvő hasát és magzatát. Az ő akciója már kisebb vihart kavart, hiszen modellként egyébként is számtalan alkalommal mutatta meg ruhátlan testét a világnak, ráadásul a pocak is kisebb volt, kevésbé zavarta a máskor oly kritikus amerikai médiát.

A vetkőző kismamák sorában Brooke Shields a következő alany, aki a Vogue divatmagazin címlapján mosolygott nagy pocakkal, bár a színésznő valamivel szemérmesebb volt a többieknél, hiszen a teljes meztelenség helyett egy, az idomaira tapadó vizes pólóval szelidítette (vagy vadította?) a koncepciót.

Monica Bellucci
Monica Bellucci rajongói számára valószínűleg nem okozott különösebb meglepetést a színésznő pucér állapotos képeinek megjelenése az olasz Vanity Fairben 2005-ben, az olasz közvélemény mégis eléggé megdöbbent. Az egyébként igen művészi képek talán önmagukban még nem jelentettek volna gondot, de Bellucci tiltakozásnak szánta a fotósorozatot. A Vincent Cassellel első közös gyermekét váró színésznőt az háborította fel, hogy az olasz hatóságok csak házaspárok számára engedélyezik a mesterséges megtermékenyítést. Az interjúban Bellucci az olasz szokásokat az iszlámhoz hasonlította, amivel sikeresen feldühítette a Vatikánt is.

Britney Spears
A nagy elődök után Britney Spears is kedvet kapott a meztelenkedéshez, második kisfiát várva a Harper's Bazaar címlapján mutatta meg növekvő hasát. A popdíva vetkőzését a legtöbben nem fogadták elragadtatással, magamutogatásról és erősen kozmetikázott képekről beszéltek a kritikusok, de mindez valószínűleg a legkevésbé sem ártott a magazin eladásainak.

Eva Herzigova
Legutóbb idén februárban a Wonderbra modellként híressé vált Eva Herzigova dobta le ruháit várandóssága alatt, ismét csak az olasz Vanity Fair számára. Mivel a cseh származású szépség korábban komoly testképzavarokkal küzdött, melynek következtében súlya időnként vészesen lecsökkent, saját bevallása szerint terhessége egyfajta terápiáként működött számára. Herzigova képei ugyan kissé mások, mint a listánkban szereplő korábbi pucér pocakos fotók, egy leheletnyivel több a szexualitás bennük, mint az megszokott, de nem meglepő módon igen népszerűek voltak az érdeklődők között.

A Brexiten múlik, hogy lesz-e Orbán-beszéd október 23-án

A Brexiten múlik, hogy lesz-e Orbán-beszéd október 23-án

Ha ilyen wifi-routere van otthon, azonnal cserélje le, a gyártó is ezt javasolja

Ha ilyen wifi-routere van otthon, azonnal cserélje le, a gyártó is ezt javasolja

Mészáros Lőrincék 9 milliárdért fognak kármentesíteni

Mészáros Lőrincék 9 milliárdért fognak kármentesíteni

Több mint félmillió tüntető vonult utcára Barcelonában

Több mint félmillió tüntető vonult utcára Barcelonában

A tudósok üzenik: ne döntsön, amikor éhes

A tudósok üzenik: ne döntsön, amikor éhes

Az új pécsi polgármester már el is kezdte az önkormányzati cégek átvilágítását

Az új pécsi polgármester már el is kezdte az önkormányzati cégek átvilágítását