"Intim, de nem vulgáris" aktsorozat Bódi Sylviről - videóval

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Tombor Zoltán hivatásos képzés nélkül, szinte véletlenül vált az egyik legkeresettebb magyar divatfotóssá, akinek még a nagy áttörés, a külföldi karrier is összejött. A szerkesztők és a tervezők imádják, hónapokra előre tele van munkával. Az idei erotikus naptárpiac talán legszebb darabját is ő fotózta, Bódi Sylvi főszereplésével. Tombornak még Sylviből is sikerült valami egészen újat kihoznia, pedig a volt playmate-ről igazán sokan készítettek már sorozatokat.

© bodisylvi.hu
hvg.hu: Zoli, mitől függ, hogy elvállalsz-e egy itthoni megbízást? Csak a pénz számít vagy kizárólag a kihívások izgatnak?

Tombor Zoltán: Próbálok a lehetőségekhez képest minél többet dolgozni itthon is, de ezt a milánói munkáimtól teszem függővé. Régi csapatommal (nőverem, Saci a sminkes és Snoopy a fodrász) sok reklámfeladatot is elvállaltunk már. Olaszországi karrierem építése rengeteg energiát és időt igényel, de mindig találok lehetőséget rá, hogy a fontosabb munkákra hazajöjjek.

hvg.hu: Hogyan kerültetek össze Bódi Sylvivel?

T. Z.: Sylvit nem ismertem személyesen a fotózás előtt, csak magazinokban láttam a már megjelent képeit.


Nyáron, amikor itthon jártam, felhívott és találkoztunk egy kávéra az új naptárja kapcsán. Első látásra "beleszerettem"... Megbeszéltük, hogy együtt fogunk dolgozni, de a kalendárium koncepcióját csak később véglegesítettük.

hvg.hu: Volt valami koncepció a naptárral kapcsolatban?

T. Z.: Szeptemberben több ötletemet is megmutattam Sylvinek, voltak helyszíni és díszletes terveink is, de végül a legegyszerűbb és legletisztultabb verziót választottuk műtermi környezetben. Napfényszerű kemény, kontrasztos fényeket és geometrikus vetett árnyékokat szerettem volna. Ez több szempontból is kedvező volt, mert nem kellett utaznunk, díszletet sem kellett építeni, valamint az időjáráshoz sem kellett alkalmazkodnunk. Nem volt rá szükség, hogy Sylvit bármilyen szerepbe erőltessem vagy hogy feltuningoljam. Egyszerűen csak próbáltam egy vonzó, fiatal lányt úgy lefotózni, mintha divatképeket készítenék. A végeredmény intim, de nem meztelen vagy vulgáris.

hvg.hu: Milyen volt az együttműködés a modell és a fotós között?

T. Z.: Sylvi nagyon profi és felkészült, diétázott és sokat edzett a fotózás előtt. Nem nyafog és nem fárad el, pedig egy-egy kitekert pózban, a 45 fokos műteremben, majdnem teljesen meztelenül, egy egész stáb előtt hosszú órákon át gyönyörűnek lenni nem kis feladat. Ugyan már két éve nem vetkőzik a nagyközönség előtt, de azért a 2008-as naptárban is vannak izgalmas képek. Sokat dolgoztunk ezen a naptáron, és úgy érzem, a végeredmény magáért beszél.

hvg.hu: A nemzetközi sikerek és a díjak után te mennyire vagy elégedett saját magaddal?

T. Z.: Az, hogy mennyire vagyok elégedett a munkámmal, nagyon változó, függ az adott feladattól és attól is, hogy éppen milyen napom van. Ritkán érzem százszázalékosnak a végeredményt, és sokat tanulok a hibáimból minden egyes fotózásom alkalmával. Külföldön dolgozni nagyon más, mint itthon, a verseny hatalmas, több ezer ragyogó fotográfus próbál boldogulni ugyanazon a piacon. Sikeres vagyok Milánóban, de ez csak az első lépcsőfok, rengeteg munka, alázat és lemondás vár még, hogy egyszer talán világszinten is elismert lehessek.

Kádár Mónika