szerző:
hvg.hu

Olaszországban egy volt topless modell kezébe adták az esélyegyenlőségi ügyek intézését. Mara Carfagna a kormányfő Berlusconi tévéjében is dolgozott.

Carfagna modell korában. Ilyen volt
Sokan azt is nehezen emésztették meg, hogy az olaszok már megint Berlusconit választották meg vezetőjüknek, de az új esélyegyenlőségi miniszter személye még az állapotos spanyol hadügyminiszternél is nagyobb publicitást kapott.

A “világ legszebb minisztereként” is emlegetett Mara Carfagna ugyanis korábban félmeztelenül pózolt különböző újságokban, majd tévés műsorvezetőként dolgozott, miután 1997-ben hatodikként végzett a Miss Italy versenyen. Tény, hogy mindeközben a valóban nagyon csinos Carfagna végig hangsúlyozta, hogy mennyire családcentrikus és hagyománytisztelő is ő, bár ezt elég nehéz komolyan venni egy olyan nőtől, aki szándékosan fizetett szexuális tárgyként viselkedik.

Berlusconinak azonban nem voltak fenntartásai leendő minisztere szakmai múltja iránt, többek között valószínűleg azért nem, mert Carfagna az olasz államfő televíziós cégénél dolgozott, így főnökként már megbizonyosodhatott a hölgy mindenféle adottságáról. A volt szépségkirálynő például egészen magasra tudja emelni a lábát tánc közben, ez még jól jöhet a hivatalos estélyeken.

Berlusconi, aki nem meglepő módon preferálja a szép hölgyek társaságát, olyannyira megkedvelte az esélyegyenlőségi minisztert, hogy egy tavaly megrendezett díjátadó gálán azt mondta a még férjezetlen Carfagnanak, szívesen elvenné feleségül, ha nem lenne nős.

A kormány női miniszterei. Ilyen lett
© AP
Berlusconi felesége, Veronica zokon is vette a bókot, és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a férjét a megaláztatásért a sajtón keresztül, aminek a politikus-üzletember eleget is tett. Mara Carfagna egyébként jogi diplomával rendelkezik, amelyet a salernói egyetemen szerzett meg, és állítólag nem élvezte a pucérkodást. Jelenleg ugyan elutasítja, hogy a múltjáról beszéljen, de korábbi interjúkban negatívan értékelte modell karrierjét. “Egy kissé prűd vagyok és a kamerák előtti vetkőzést nem találtam kellemes élménynek” - állítja a miniszter. Azt mindenesetre a politikus javára kell írni, hogy megjelenése új posztjának megfelelő, elegáns, konzervatív kosztümöt és rövid frizurát viselt beiktatásán és három női minisztertársa mellett egyáltalán nem tűnt ki, különösen, hogy a másik három hölgy is jóval csinosabb, mint egy átlagos politikus.
MTI Tech

Újabb titkos ufóaktákat tettek közzé a világhálón

Köztünk vannak-e, értünk jönnek-e futurista repülő csészealjakon a földönkívüliek? Akit ezek a nyugtalanító kérdések izgatnak, az immár interneten is tanulmányozhatja az eddig szupertitkosnak minősített brit dokumentumokat, amelyek az ufókról az elmúlt évtizedekben felhalmozódtak.

hvg.hu Shake

Nyolc vágyva vágyott város, ahol bűn rossz élni

Bűnözés, környezetszennyezés, túlzsúfoltság keseríti meg a bennük lakók mindennapjait, s ha innen a távolból nosztalgikus vágyakozással is tekintünk egyik-másik helyre, abban biztosak lehetünk, hogy az ott élők és dolgozók számára mindegyik város maga a pokol.

hvg.hu Shake

Az öt "legundorítóbb dolog" külföldön

A Travelline összegyűjtötte azt az öt dolgot, amit világszerte a legundorítóbbnak tart: köpködés, nyúzott állatok fellógatása, guggolós klozet, szemét, snus. Mi a hvg.hu-nál kicsit másképpen látjuk, de üsse kő, bemutatjuk, mitől fintorognak a kollégák.

Lakner: Nem hittem volna, de Orbánt utolérte a saját őszödi válsága

Lakner: Nem hittem volna, de Orbánt utolérte a saját őszödi válsága

Puzsér: Öt év múlva újra itt leszek

Puzsér: Öt év múlva újra itt leszek

A Magyar Nemzet Borkaira tolja a vereséget

A Magyar Nemzet Borkaira tolja a vereséget

Radar360 extra: magas a részvétel, leszavaztak a jelöltek, Orbánt Borkairól kérdezték

Radar360 extra: magas a részvétel, leszavaztak a jelöltek, Orbánt Borkairól kérdezték

Mi tudható a részvételi adatokból kora délután?

Mi tudható a részvételi adatokból kora délután?

Fucsovics Márton visszalépett a stockholmi tenisztornán

Fucsovics Márton visszalépett a stockholmi tenisztornán