szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bűnözés, környezetszennyezés, túlzsúfoltság keseríti meg a bennük lakók mindennapjait, s ha innen a távolból nosztalgikus vágyakozással is tekintünk egyik-másik helyre, abban biztosak lehetünk, hogy az ott élők és dolgozók számára mindegyik város maga a pokol.

Számos olyan hely van a világon, amelyek valóságos kis ékszerdobozai lehetnének Földünknek, ha nem sújtanák őket a legkülönfélébb bajok. Ismerkedjen meg velük, kattintson!


Shake

10 tipp hogyan telefonáljunk külföldről olcsóbban

Ha külföldre megyünk nyaralni, nemcsak a szállásra, az étkezésre és a szórakozásra szánt összeget célszerű számításba vennünk a vakáció várható költségének kikalkulálásakor, hanem a telefonhívásaink díját is. Önámítás lenne másként tenni, a határokon túli mobilhasználat ugyanis nem kíméli a pénztárcát, ám ha megfogadják néhány jó tanácsunkat, elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket, és olcsóbban is megúszhatják a csevegéseket.

hvg.hu Shake

Az öt "legundorítóbb dolog" külföldön

A Travelline összegyűjtötte azt az öt dolgot, amit világszerte a legundorítóbbnak tart: köpködés, nyúzott állatok fellógatása, guggolós klozet, szemét, snus. Mi a hvg.hu-nál kicsit másképpen látjuk, de üsse kő, bemutatjuk, mitől fintorognak a kollégák.

hvg.hu Shake

A világ legnagyobb úszómedencéje

A világ legnagyobb medencéje 915 méter hosszú, a felülete 81 ezer négyzetméter, egyik végén 35 méter mély, és 250 millió liternyi víz szükséges a feltöltéséhez.

hvg.hu Shake

Hova menjünk pünkösdölni?

Alig hagytuk el az egyik hosszú hétvégét, máris itt a nyakunkon a másik: mivel az előrejelzések szerint a pünkösd jobb idővel fogad majd bennünket, mint a majális, összeszedtünk néhány kihagyhatatlan ajánlatot az előttünk álló víkendre.

Shake

Diktatúrák esztétikája: kilenc monstrum

A diktatúrák egyik sajátossága, hogy a bennük élők számára a legképtelenebb dolgok is természetesekké válnak. A diktátorok uralma azonban előbb-utóbb véget ér. S olykor nem marad utánuk más kézzelfogható, csak néhány képtelen emlékmű és jó pár megalomán építmény.

hvg.hu Shake

Kína: több, mint olimpia

Ha éppen azt tervezgeti, hogy Pekingbe utazik a nyári játékokra, de attól tart, hogy közben elege lesz az olimpiai lázból meg az állandó zászlólengetésből, ne csüggedjen.

hvg.hu Shake

Melyek a leghátborzongatóbb kifutópályák?

A repülés sokaknak nem tartozik a legkellemesebb élményei közé, mert utazás közben állandóan ott van bennük a félsz, az aggódás, hogy valami baj történhet. Tán jobb is, ha nem tudjuk, milyen körülmények közt teszik földre a gépet a tapasztalt pilóták, akiknek alkalmanként csak 8-10 másodpercük van arra, hogy kiválasszák a landolásra legmegfelelőbb pillanatot.

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél