szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Guantánamo, Irak, Oszama bin Laden, Afganisztán, szeptember 11.: az amerikai komédia tabukat döntöget. A témákról szóló komoly filmek csak szerény bevételt jelentettek Hollywoodnak, ezért most megpróbálkoznak a szatírával.

Már játsszák az amerikai mozikban Jon Horvitz és Hayden Schlossberg filmjét két barátról, Haroldról és Kumarról, akik kedvelik a marihuánát, a kalandokat, de terroristáknak nézik és Guantánamóra viszik őket, ahonnan megszöknek és Texasba menekülnek. A kritikák szerint a látszólag apolitikus, hedonista főszereplők csak a maguk élvezetére gondolnak, valójában azonban a film az amerikai társadalom éles szatírája.

Műsoron van a Hol rejtőzik Oszama bin Laden? című dokumentumfilm, rendezője Morgan Spurlock. Főhőse teveháton, fehér ruhában keresi Szaúd-Arábiában a világ első számú terroristáját, és szembe kell néznie az Amerikával szembeni minden előítélettel.

Júniusban láthatja a közönség Dennis Dugan You Don’t Mess With The Zohanját, amelyben John Turturro és Adam Sandler a főszereplők. A keret az izraeli-palesztin konfliktus, és Sandler – az egyik legkedveltebb amerikai komikus – a Moszad ügynöke, aki belefárad a harcba, halottnak nyilváníttatja magát, mert az Egyesült Államokban fodrászként akarja újrakezdeni az életét.

Ben Stiller Tropic Thunder című műve a fegyverkezési hajszát és a rasszizmust „leplezi le”.

A német Uww Well Postal című filmjében megjelenik maga Oszama bin Laden is (Larry Thomas játssza). Főszereplője egy postai alkalmazott, akit tévedésből egy vérengzés résztvevőjének tartanak. „A világ elvesztette egyensúlyát. A film nevetség tárgyává teszi a káoszt, amelybe nyakig belemerültünk” – nyilatkozta alkotásáról a rendező a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

Adam Sandler azzal indokolja a vígjátékok jogosságát, hogy „Amerikában vita folyik, amely megosztja azokat, akik elkötelezett filmeket készítenek és azokat, akik nem akarják ezeket megnézni, ezért hazafiatlanoknak bélyegzik őket. A vígjátékok ebben a helyzetben a mérleg nyelvének szerepét jelenthetik.”

MTI Tech

Újabb titkos ufóaktákat tettek közzé a világhálón

Köztünk vannak-e, értünk jönnek-e futurista repülő csészealjakon a földönkívüliek? Akit ezek a nyugtalanító kérdések izgatnak, az immár interneten is tanulmányozhatja az eddig szupertitkosnak minősített brit dokumentumokat, amelyek az ufókról az elmúlt évtizedekben felhalmozódtak.

hvg.hu Shake

Melleit mutogatta a miniszter asszony

Olaszországban egy volt topless modell kezébe adták az esélyegyenlőségi ügyek intézését. Mara Carfagna a kormányfő Berlusconi tévéjében is dolgozott.

hvg.hu Shake

Fülöp herceg: a sokgyerekes családok teszik tönkre a világot

Az angol királyi család igen ritkán foglal állást valamiről a nyilvánosság előtt és ha igen, azt általában a a BBC-ben teszi. Ám most az ITV kereskedelmi televízió kapott zöld utat, stílusosan, hogy leadhassa Sir Trevor McDonald dokumentumfilmjét Fülöp hercegről. A királynő férje, aki hírhedt környezetvédő, a kétrészes filmben néhány ökológiai jelenséget véleményezett és felszólította az emberiséget, hogy aki hisz Istenben, az váltson zöldre.

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

A BMW főnöke szerint múlóban a Tesla víg napjai

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!