szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 34 éves Lee Thompsont mindössze három év börtönbüntetésre ítélték. Nem azért, mert egy szadista-mazochista szektát vezetett Darlingtonban, és a barátnőit pórázon és bilincsben parádéztatta a lakóhelyén, hanem mert egyik szeretőjét egy harmadik tag karjaiba kényszerítette.

Lee Thompson
Az angol külvárosok csöndes negyedei szinte nyüzsögnek a perverz alakoktól, a közvélemény már hozzászokott ezekhez a történetekhez. Ennek ellenére a darlingtoni szexrabszolgák esete még a legedzettebbeket is meglepte. A rendőrséget Zachary Nicodemus szülei értesítették, amikor az általában csendes és visszahúzódó fiú közölte szüleivel, hogy gyakornoknak áll a Kaotian szektába.

A Kaotian a nemzetközi Gorean szekta klónja, amelynek csak az Egyesült Királyságban 25 ezer tagja van. Mind a két csoportot a Gor krónikái című sci-fi regények inspirálták, amit John Norman írói álnéven Dr. John Lange amerikai filozófia tanár írt 1960-ban. A történetek a Gor bolygón játszódnak, amelyet egy bogárszerű pap-király ural, a férfiak és nők pedig mester és szolgája alapon élnek. A nők rabszolgák, akik azért vannak, hogy mossanak, főzzenek, takarítsanak és szexuálisan kiszolgálják a mesterüket és annak a barátait. A történet akár ártalmatlan fikció is lehetne, ha néhány - párkapcsolatokhoz túl félénk - fiatalember nem fordította volna a képzeletet valóságra, létrehozva a szektákat.

A probléma az, hogy a Gor bolygó szabályai nem igazán tetszettek a darlingtoniaknak. A szomszédoknak már a letartóztatása előtt is fenntartásai voltak Lee Thompsonnal, a kissé kövérkés, erősen tetovált, kopasz és kecskeszakállú férfival kapcsolatban. A helyi hentes ki is tiltotta a férfit a boltjából, mert az a barátnőjét pórázon és bilincsbe vonszolta vásárolni.

Amikor a szektát először felfedezték 2006-ban, Thompson azzal védekezett, hogy semmi illegálisat nem csinál. Azok közül ugyanis, akik a szekta tagjai voltak, vagy akik részt vettek a mester és szolgája típusú szexuális kapcsolatokban, senkit sem kényszerítettek és senkinek nem esett bántódása. „Az emberek az gondolják, elmebeteg vagyok, de szerintem semmi rossz nincs abban, amit csinálok. Nem kell félni tőlem, hiszen előbb halnék meg, mint hogy bárkit is bántsak” - nyilatkozta akkor Thompson. „Rengeteg lány azt gondolja, hogy ez az egész rendkívül izgalmas, pedig valójában ez az életstílus kemény megpróbáltatás mindenkinek. Persze a lányok mehetnek, amikor úgy gondolják, elegük van.” - állította a „mester” a Daily Mailnek.

Miután Darlington lakói kiutálták a férfit, az Anglia középső vidékeire költözött, és diszkrétebben intézte a dolgait. Csakhogy a szektafőnököt sehol sem szívlelte a lakosság, csak a média. Thompsont dokumentumfilm-készítők tucatjai udvarolták körbe, hogy filmet készíthessenek a szektáról, és a férfi, miután a világ összes napilapjában szerepelt, maga postázott a YouTube-on instrukciókat azzal kapcsolatban, hogyan kell női rabszolgákat tartani. Thompson továbbá azt is állította magáról, hogy a nagymamája boszorkány papnő volt, akinek mágikus erőit ő örökölte a családban.

A mágia azonban nem segített Thompsonon, akit a minap három év börtönbüntetésre ítéltek, amiért az egyik „barátnőjét” idegenekkel való szexuális aktusra kényszerítette. A vádló ügyvéd szerint Thompson pénzt kapott a lány szexuális szolgáltatásaiért cserébe, hogy legyen elég pénze drogokra.

Thompsont egyszer már elítélték szexuális bántalmazásért és gyilkossággal való fenyegetőzésért, de akkor aberráltságát a Rampton börtön kórházban kezelték. Az ügy lezárása után Scot Denham detektív elárulta a sajtónak, hogy maga is fenyegető és erőszakos jellemnek találta a Thompsont. Tony Briggs bíró hasonló véleménnyel volt a férfiról, szerinte Thompsonnak „kielégíthetetlen étvágya van az uralkodó és domináló szerepre és ahhoz, hogy másokat manipuláljon”.

Krisztina O'Brien

Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet