Mitől lesz környezettudatos a szex?

Mitől lesz környezettudatos a szex?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu

Aki szelekítven gyűjti a szemetet, újrahasznosított WC papírt, papírzsebkendőt és nyomtató papírt használ (ez utóbbit...

Aki szelekítven gyűjti a szemetet, újrahasznosított WC papírt, papírzsebkendőt és nyomtató papírt használ (ez utóbbit két oldalas nyomtatással), aki elgondolkodik, mielőtt kidobna valamit, hogy mire lehetne felhasználni azt az adott tárgyat, kikapcsolja a műszaki berendezéseket használat után, már megtette az első lépéseket a környezettudatosság felé.

Aki környezetbarát technológiákat - napelemet, termál víz alapú fűtést, energiatakarékos lámpákat, esővíz visszaforgató WC-t - épít be a házába, bio élelmiszereket, újrahasznosított lakberendezési tárgyakat vásárol, már kifejezetten sokat tesz a környezet megóvásáért.

De vajon mennyien vannak tisztában azzal, milyen veszélyek leselkednek rá és környezetére a szexualitással kapcsolatban? Következő összeállításunk ehhez ad hasznos tippeket.

1. Zöld ágy

Környezetbarát matracokat már itthon is régóta lehet kapni. Amitől kevésbé lesz zöld egy matrac, az a védőanyag, amitől kevésbé lesznek éghetők. Ezek a vegyszer gyakran káros gázokat bocsátanak ki magukból, ezért kifejezetten ajánlott meggyőződni róla, hogy a matrac, amin alszunk, nem káros az egészségünkre.

A matracon kívül az ágyneműnk is lehet környezetbarát, ha például 100% szerves pamutból készült anyagot használnuk.

2. Zöld alsónemű

Ugyan Magyarországon még kevés üzlet szakosodott a környezetbarát textíliából készült ruhaneműk forgalmazására, azért egy kis kreativitással akár házilag is előállítható az alkalomhoz illő alsónemű.

3. Zöld fogamzásgátlás

Bármennyire kínos is elismerni, nem létezik környezetbarát gumióvszer. Ennek ellenére senkit nem szeretnénk lebeszélni annak használatáról. A fogamzásgátló tabletták azonban sokkal veszélyesebbek a környezetre, mint bármilyen mennyiségű gumióvszer. A tabletták felelősek azért, hogy egyre nagyobb mennyiségben kerülnek hormonok az ivóvízbe, részint a nem megfelelően összegyűjtött hulladék miattm, nagyobb részt viszont a tablettát szedők vizeletével, amit nem lehet kiszűrni a tisztítási folyamat során. Ez utóbbival kapcsolatban még nincs megoldás, mindenesetre annyit tehetünk, hogy a megmaradt vagy lejárt gyógyszereket nem a kukába dobjuk, hanem a gyógyszertárakban erre a célre kihelyezett gyűjtődobozokba.

A Smitten Kitten vegyianyag mentes masszázsolaja
©

4. Zöld kellékek

Talán nem meglepő, de a lágyított PVC-ből készült tárgyak károsak lehetnek az emberre, ha az úgy nevezett ftalátok bizonyos fajtáival lágyították őket. Az ilyen tárgyakat az Európai Unió betiltotta (egyébként többször ezért tiltják meg bizonyos gyerekjátékok forgalmazását is itthon), azonban például az Egyesült Államokban nem tiltott ezek forgalmazása, így célszerű odafigyelni rá, hogy honnan származik az a műanyag tárgy, amit esetleg például egy webshopból rendeltünk.

Ugyan Magyarországon még nem fordítanak túl sok jelentőséget a témának, Amerikában például a minneapolisi székhelyű Smitten Kitten üzletlánc kifejezetten hirdeti magáról, hogy 100%-ban szerves eredetűek például a masszázsolajai, amik egyébként máshol gyakran mérgező anyagokat tartalmaznak.

Környezetünk védelme egyet jelent saját magunk védelmével is. Ezért fontos az élet inden területén, így a hálószobában is tudatosan élnünk.

 

Hozzászólások