Mesterszakácsok ajánlata: szarvastatár az Arcade Bistroból
A Costesnek adott Michelin csillag csóvájában négy másik étterem is ott csillog a nemzetközi hírnév egén.
A Costesnek adott Michelin csillag csóvájában négy másik étterem is ott csillog a nemzetközi hírnév egén. Ezek az éttermek talán még inkább érdekesek lehetnek az átlagember számára, hiszen a Bib Gourmand jelölés, melyet kiérdemeltek a Michelin inspektoraitól, pontosan azt jelenti, ami szerintünk az egyik legfontosabb tényező étterem választásnál, mégpedig az ár/érték arány kedvezőségét.
Az Arcade a budai oldal egyik favoritja volt eddig is, de mostantól még inkább, és Fazekas László konyhafőnök arra is szakított időt, hogy beszálljon mesterszakácsos receptsorozatunkba. Az első Arcade/Fazekas recept érdekes darab, mivel főzés nélkül készítendő, de igen minőségi alapanyagokból, úgyhogy kezdők is megpróbálkozhatnak vele. A titok nyitja a jó hús és a megfelelő fűszerezés, ez utóbbi nyilván egyéni ízlés függvénye, úgyhogy először érdemes kevesebbet tenni és később fokozni az ízeket, ha igény van rá. Vendégváráshoz ideális.
Szarvastatár tequilával, fenyőmandulával
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg érlelt, tisztított szarvascomb vagy gerinc;
1-1 szál friss fűszer: rozmaring, kakukkfű, zsálya, turbolya
1-2 cl tequila
1-2 dkg pirított fenyőmandula
Házi készítésű majonéz
1 fej lilahagyma
1-2 darab paradicsom;
Borókabogyó
Só
Friss bors
Elkészítés:
A szarvashúst kétszer ledaráljuk, a majonézt beízesítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és a húshoz keverjük, majd borókával és tequilával ízesítjük, végül 6-8 órára a hűtőbe tesszük. A tatárt tálalásnál egy pogácsaszaggatóban megformázzuk és apró kockára vágott paradicsomot szórunk rá, végül megszórjuk fenyőmandulával. Ízlés szerint, kínálhatunk mellé apróra vágott lilahagymát, tengeri sóval ízesített vajat, tejfölt vagy creme fraiche-t.