szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helikopterrel mentette meg a francia rendőrség azt a nőt, aki egy fára menekült fel a Pireneusokban rátörő vaddisznócsorda elöl.

A France Info francia hírrádió szerdai tudósítása szerint a 30 éves nő egyedül indult sétálni a Pireneusok egyik 1500 méter magasan található völgyében, Bagneres-de-Luchon település közelében, amikor egy csapat vaddisznóval találta magát szemben. Ijedtében felmászott egy fára, hogy így kerülje el az állatok támadását. Amikor ismét biztonságosnak érezte a helyzetet, megpróbált lemászni, de megcsúszott, majd két métert zuhanva, fennakadt a fák alsóbb ágain. 

A sérült nő mobiltelefonján hívott segített, akinek tartózkodási helyét a rendőrség mentőosztaga a GPS segítségével tudta meghatározni. "Óriási segítség volt az embereinknek, hogy volt nála GPS. Pontosan meg tudtuk határozni, hogy hol van, és azt is tudtuk, hogy mostantól bármi is történik vele, meg fogjuk találni. Az is szerencse volt, hogy a hó ellenére az idő nagyon enyhe volt" - mondta a rádióban a mentőosztag vezetője.

A nő végül összesen négy órát volt kénytelen a faágakon tölteni, miután a helyszínre érkezett mentősök úgy döntöttek: helikoptert hívnak a biztonságos mentéshez. A polgárőrség gépe végül éjfélre ért vele a tarbes-i kórházba. A rendőrség közlése szerint a nő "teljesen átfagyott és kicsit ki is hűlt, de semmije nem tört el". Az anyja, aki nem sokkal a lánya eltűnése után a keresésére indult, viszont kificamította a térdét, ezért őt szintén mentőhelikopterrel szállították a lánya után a kórházba.

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Használt cipőket is árulni fog a Nike

Használt cipőket is árulni fog a Nike