szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Horváth Orsolya, az önkormányzati alapítású szervezet ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt...

Horváth Orsolya, az önkormányzati alapítású szervezet ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az elmúlt években szerzett tapasztalatok, a vendégektől származó visszajelzések mutatták azt, hogy az ide látogató osztrák és német turistáknak milyen igényeik vannak, de a magyar vendégek is keresik a helyi élelmiszereket.
   
Még azok a vendégek is, akik szállodákban laknak, az éttermi ételek mellett szívesen fogyasztanának friss, helyi termesztésű gyümölcsöt, zöldséget. A kempingekbe és magánházakba érkező külföldi turisták pedig kifejezetten hiányolják azokat a termékeket, amelyeket nem az üzletláncokon keresztül árusítnak, hanem természetes alapanyagú, a környékbeli termelőtől származó termékként kerülnek piacra.
   
Sokan vásárolnának tojást, zöldséget vagy sajtokat, de ezeket alig találni a Balaton partján. Ezt a hiányt is szeretnék pótolni azzal, hogy Hévízen nemrég termelői piacot nyitottak, amely jelenleg keddenként és szombatonként üzemel.
   
A szakember szerint turisztikai látványosságként is   népszerűsíteni lehet a hévízi piacot, miután a világ számos városában szívesen felkeresik a turisták a hasonló helyszíneket.
   
Horváth Orsolya hozzátette: a Balatontól néhány kilométerre lévő Káptalantótiban van még egy, a hévízihez hasonló biopiac, Gyenesdiáson pedig a közeljövőben tervezik megnyitni az első balatoni halpiacot.

Fiatal, de máris sikeres amerikai katona volt, aki Magyarországon halt meg

Fiatal, de máris sikeres amerikai katona volt, aki Magyarországon halt meg

Gigászi csatában védte meg címét Carlos Alcaraz Párizsban

Gigászi csatában védte meg címét Carlos Alcaraz Párizsban

Szépség és szenvedés: mindig párban járnak?

Szépség és szenvedés: mindig párban járnak?

A MÁV szerint Vitézy Dávid hazudik

A MÁV szerint Vitézy Dávid hazudik