Videó: YouTube-sztár lett az Adele-dalt éneklő iráni kislány

Videó: YouTube-sztár lett az Adele-dalt éneklő iráni kislány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az iráni hatóságok büntetésére számíthat állítólag az a 13 éves Tara nevű kislány, aki a YouTube-on közzétett felvételen a Grammy-díjas Adele egyik slágerét énekli. A február végén megjelent videót már közel 400 ezren látták.

"Szegény kislány! Meg fogják ölni a bátorságáért!" - írja az iráni kislány YouTube-videójának egyik hozzászólója. A február végén feltöltött videót eddig már közel 400 ezerszer nézték meg, és a rajta szereplő kislány állítólagos története már a bloggerek körében is futótűzként terjed.

A Blogoncherry.com oldal szerint a kislányt Tara Salahinak hívják, 13 éves és az iráni hatóságok büntetésére számíthat előadása miatt, mert a "nyugati kultúrát" követte. Azt a szerző már nem teszi hozzá, hogy pontosabban miért büntethetik meg Tarát, már ha tényleg így hívják a kislányt és valóban iráni. Egy másik beszámoló azt írja, a kislányt azért vonhatják felelősségre Iránban, mert a nyilvánosság előtt énekelt - azt pedig nőknek tilos.

Mindenesetre Tara már a Facebookon is tarol: rajongói oldalán egymást követik a róla szóló külföldi médiabeszámolók, sokan gratulálnak neki, mások viszont kételkednek a történet hitelességében.