"Fröcsögött a vér, kiállt a lábszárcsontom" – kőszáli kecske támadt egy osztrák túrázóra

"Fröcsögött a vér, kiállt a lábszárcsontom" – kőszáli kecske támadt egy osztrák túrázóra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az alpesi kőszáli kecske előbb a 45 éves vállalkozó kutyáját támadta meg, majd amikor az mellette keresett menedéket, kettejüket vette célba, az állat a szarvával lökdöste őt. A szenvedélyes hegymászó bokaízület- és szárcsonttörést, számos zúzódást és horzsolást szenvedett.

Kőszáli kecske támadásában szenvedett súlyos sérüléseket egy osztrák túrázó a bajor Alpokban, 2600 méteres magasságban. Andreas Konrad 45 éves salzburgi vállalkozó Németország harmadik legmagasabb hegyén, a Watzmannon túrázott kutyájával, a négyéves Laylával, amikor a vadon élő magashegyi állat rájuk támadt.

Mint azt a férfi a salzburgi egyetemi klinikán az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, az alpesi kőszáli kecske előbb a kutyáját támadta meg, majd amikor az mellette keresett menedéket, kettejüket vette célba, az állat a szarvával lökdöste őt. "Mindenfelé repültek a kövek, fröcsögött a vér, már kiállt a lábszárcsontom, miközben erőt vett rajtam a félelem" – ecsetelte a több mint két és fél ezer méter magasban átélt váratlan "borzalmakat" a szenvedélyes hegymászó.

©

A kecske akkor sem tágított, amikor a megtámadott férfi véresen és összetörve már a földön hevert egy kisebb mélyedésben: az állat három méterről "sakkban tartotta" mindaddig, amíg a mobilon hívott mentőhelikopter meg nem érkezett.

A szokatlan támadásban a szenvedélyes hegymászó bokaízület- és szárcsonttörést, számos zúzódást és horzsolást szenvedett, a salzburgi klinikán két és fél órás műtéttel "rakták össze". A sebészek bíznak abban, hogy a kecsketámadásban megsérült férfi teljesen felépül a jobb lábára.

A kutya, akiért ebspecialistát küldtek fel a hegyre a helikopterrel, sérülés nélkül megúszta a kalandot.