szerző:
Egressy Zoltán

Az eddig bénázó Cristiano Ronaldo 2 góljával verték a portugálok a hollandokat. A sokat kritizált Cé igazi vezére volt csapatának, Portugália pedig megérdemelten ment tovább a negyeddöntőbe.

Köszönet a hölgynek

Úgy lett, ahogyan azt a mérkőzés felvezető beharangozójában jeleztem: Cristiano Ronaldo két szép góljával született meg a papírforma-eredmény, egy szerencsére a vártnál sokkal sportszerűbb meccsen. Sejthető volt már, hogy nem hibázik minduntalan a gyűlölt zselés ember, a nagy számoknak van egy ismert törvénye. Elkussolhatnak tehát a kritikusok. A két gól mellett volt két kapufája is egyébként Ronaldónak, egy a baj vele, a gólöröme. Hol a combizmait mutogatja, hol - mint most - nagyképűen magához inti a többieket, kéri, hogy ünnepeljék, amit cserébe nem feltétlenül tesz meg, ha más lövi a gólt. Ezek a sajnálatosságok vélhetőn inkább szerény szellemi képességeivel függenek össze, nem annyira emberi kvalitásaival. Azt hiszi, így kell csinálni, más a számára meg a nevére mutogat a hüvelykujjaival, vagy csendre inti az ellenfél szurkolóit, azok se szimpatikus gesztusok.

©

Muszáj megemlíteni, mert a fanyalgók majd fanyalognak: a szerencsefaktor ugyan mindig fontos a futballban, de ezúttal csak minimális mértékben játszott közre a portugál győzelemben. Mire ugyanis csapatom kiegyenlítette a szép holland gól következtében kialakult idegesítő és tarthatatlan eredményt, már alig voltak a pályán a hollandok.

Rengeteg kidolgozott, majd ki is hagyott helyzet előzte meg az első gólt. Mit ad Isten, ismét egy 23-as számú játékos szerezte meg a vezetést az ellenfélnek, úgy tűnik, ez immár tendencia. Mindegy, mert ezúttal jó időben indultak be a portugálok, lényegesen frissebben, valamint jobban játszottak Hollandiánál. Gondolom, ezt még a legelvakultabb németalföldi szurkolók sem vitatják. Ha mégis, az se probléma, a lényeg, hogy Németország mellett Portugália a továbbjutó, ők ketten a halálcsoport túlélői.

©

Kollégám barátkozhat tovább Coentrao nevével, lehetősége nyílik a különös hangzások megkedvelésére.

Nagy lehetett az öröm a kis portugál éttermekben, erre gondoltam a lefújás után, fogytak biztos a bacalhauk, meg a vinho verdék. Alapállapotban is barátságos népről él a Tejo környékén, ilyenkor különösen szeretik egymást, és az idegeneket, akár egy hollandot is.

És ez még csak a nagy menetelés eleje. Nehezen tudom elképzelni, hogy a nagy luzitán boldogság ne adjon elegendő erőt a további diadalokhoz. Meccsről meccsre változik a mez, nő az önbizalom. Hol vagyunk már a dánok elleni kishitűségtől?

El kell árulnom egy titkot, jó lenne, ha ezt a hollandok nem tudnák meg. Energiaátvitellel dolgozó hölgy is segíti Portugáliát. Meglapul egy-egy sörözőben, lakásban, mikor honnan nézi őket. Időnként beavatkozik a meccsbe. Előredől, becsukja a szemét. Olyankor felpörögnek az események. Nem állítok semmit egészen komolyan, de látom, amit látok. Az első csoportmeccsen még úgy érezte, nincs szükség rá. Hiba volt ezt gondolnia.

©

A következő góllövő egyébként Nani lesz a csehek ellen. Ezt nem a hölgy üzeni, ezt én érzem. Mint legutóbb Ronaldo két gólját. A lány legfeljebb segít majd, ha ismét csak helyzetekig jutna a keret egyetlen Skorpiója.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Fidesz-kormányé az 5. legnagyobb hiány az EU-ban

A Fidesz-kormányé az 5. legnagyobb hiány az EU-ban

Index: Több százmilliós szerződésmódosítással kezdődhet a budapesti patkányirtás, ha még nem késő

Index: Több százmilliós szerződésmódosítással kezdődhet a budapesti patkányirtás, ha még nem késő

Háromból két motor lopott volt egy román autós szállítmányában

Háromból két motor lopott volt egy román autós szállítmányában

Medián: Esik a politikusok népszerűsége, Puzsér negatív rekordot döntött

Medián: Esik a politikusok népszerűsége, Puzsér negatív rekordot döntött

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

Eladja a Magyar Telekom az összes nyaralóját

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence

Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence