szerző:
Egressy Zoltán
Tetszett a cikk?

Az eddig bénázó Cristiano Ronaldo 2 góljával verték a portugálok a hollandokat. A sokat kritizált Cé igazi vezére volt csapatának, Portugália pedig megérdemelten ment tovább a negyeddöntőbe.

Köszönet a hölgynek

Úgy lett, ahogyan azt a mérkőzés felvezető beharangozójában jeleztem: Cristiano Ronaldo két szép góljával született meg a papírforma-eredmény, egy szerencsére a vártnál sokkal sportszerűbb meccsen. Sejthető volt már, hogy nem hibázik minduntalan a gyűlölt zselés ember, a nagy számoknak van egy ismert törvénye. Elkussolhatnak tehát a kritikusok. A két gól mellett volt két kapufája is egyébként Ronaldónak, egy a baj vele, a gólöröme. Hol a combizmait mutogatja, hol - mint most - nagyképűen magához inti a többieket, kéri, hogy ünnepeljék, amit cserébe nem feltétlenül tesz meg, ha más lövi a gólt. Ezek a sajnálatosságok vélhetőn inkább szerény szellemi képességeivel függenek össze, nem annyira emberi kvalitásaival. Azt hiszi, így kell csinálni, más a számára meg a nevére mutogat a hüvelykujjaival, vagy csendre inti az ellenfél szurkolóit, azok se szimpatikus gesztusok.

©

Muszáj megemlíteni, mert a fanyalgók majd fanyalognak: a szerencsefaktor ugyan mindig fontos a futballban, de ezúttal csak minimális mértékben játszott közre a portugál győzelemben. Mire ugyanis csapatom kiegyenlítette a szép holland gól következtében kialakult idegesítő és tarthatatlan eredményt, már alig voltak a pályán a hollandok.

Rengeteg kidolgozott, majd ki is hagyott helyzet előzte meg az első gólt. Mit ad Isten, ismét egy 23-as számú játékos szerezte meg a vezetést az ellenfélnek, úgy tűnik, ez immár tendencia. Mindegy, mert ezúttal jó időben indultak be a portugálok, lényegesen frissebben, valamint jobban játszottak Hollandiánál. Gondolom, ezt még a legelvakultabb németalföldi szurkolók sem vitatják. Ha mégis, az se probléma, a lényeg, hogy Németország mellett Portugália a továbbjutó, ők ketten a halálcsoport túlélői.

©

Kollégám barátkozhat tovább Coentrao nevével, lehetősége nyílik a különös hangzások megkedvelésére.

Nagy lehetett az öröm a kis portugál éttermekben, erre gondoltam a lefújás után, fogytak biztos a bacalhauk, meg a vinho verdék. Alapállapotban is barátságos népről él a Tejo környékén, ilyenkor különösen szeretik egymást, és az idegeneket, akár egy hollandot is.

És ez még csak a nagy menetelés eleje. Nehezen tudom elképzelni, hogy a nagy luzitán boldogság ne adjon elegendő erőt a további diadalokhoz. Meccsről meccsre változik a mez, nő az önbizalom. Hol vagyunk már a dánok elleni kishitűségtől?

El kell árulnom egy titkot, jó lenne, ha ezt a hollandok nem tudnák meg. Energiaátvitellel dolgozó hölgy is segíti Portugáliát. Meglapul egy-egy sörözőben, lakásban, mikor honnan nézi őket. Időnként beavatkozik a meccsbe. Előredől, becsukja a szemét. Olyankor felpörögnek az események. Nem állítok semmit egészen komolyan, de látom, amit látok. Az első csoportmeccsen még úgy érezte, nincs szükség rá. Hiba volt ezt gondolnia.

©

A következő góllövő egyébként Nani lesz a csehek ellen. Ezt nem a hölgy üzeni, ezt én érzem. Mint legutóbb Ronaldo két gólját. A lány legfeljebb segít majd, ha ismét csak helyzetekig jutna a keret egyetlen Skorpiója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Apró erősödéssel nyitott a forint

Apró erősödéssel nyitott a forint

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

120 év börtönre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

Lemondott a Barcelona elnöke

Lemondott a Barcelona elnöke