Taroltak a férfiak, döntetlent játszottak a nők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vízilabda Európa-bajnokság második játéknapján a magyar férfiválogatott könnyed, 16 gólos győzelmet aratott a szlovákok legjobbjai felett, a nők döntetlent játszottak az oéimpiai bajnok olaszokkal.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 19-3 (5-1, 5-1, 6-1, 3-0)

Gólszerzők: Madaras 4, Kiss G. 3, Biros, Benedek, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Varga T., Kásás, Molnár, Kis G. 1-1, illetve Hrosik, Nedbal, Palascak 1-1

Ha nem kezdi az Eb-t a világbajnok horvátok elleni sikerrel Kemény Dénes legénysége, akkor is abszolút esélyese lett volna a második csoportmérkőzésének, ráadásul Szlovákiát az eddigi 30 találkozóján kivétel nélkül legyűrte a magyar együttes. A malagai meccsen inkább az volt az alapkérdés, hogy az északi szomszédoknak eddig lőtt 387 gólt mennyivel növelik Benedek Tiborék, és túllépik-e a 400-as szintet.

Túllépték, ráadásul már a 3. negyedben, de addig is szinte bemutatót tartott a Kemény-csapat. Kezdte Biros Péter az első percben, biztos kézzel lezárva a megúszásából adódó helyzetet. Aztán jöttek a többiek szép sorban, Kiss Gergely büntetőjével lett 5-1, a harmadszor is eredményes, a legvégére négyig jutott Madaras Norbert révén 9-2, aztán Hosnyánszky Norbert bombája nemcsak a 13-3-as állást eredményezte, hanem a nevezetes 400. magyar gólt is egyben. A vége pedig 19-3-as, fölényes magyar siker.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzés után a következőt mondta: „Szerencsére a megsérült Biros Péter és Varga Tamás is várhatóan játszani tud a következő meccsünkön. Más kérdés, hogy miként lehet kiállítani a vérző fejű játékost, esetünkben az ütést kapott Vargát. Ez súlyos játékvezetői hiba volt, még ha nem is befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Hogy szakmailag mennyire értékelhető egy ilyen találkozó? Nekünk ez volt a második meccsünk, s mivel minden összecsapás számít, hogy összeérjen a csapat, ezért a 19-3-mal együtt fontos volt ez is.”

A lányok győzelmet szalasztottak el (Oldaltörés)


A magyar női vízilabda-válogatott 4-4-es döntetlent játszott az olaszok ellen az Európa-bajnokság nyitófordulójában.

Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Olaszország. 4-4 (2-0, 1-1, 1-1, 0-2)

Gólszerzők: Drávucz 2, Valkay Á., Pelle 1-1, illetve Casanova 3, Di Mario 1

Még az utolsó magyar férfigólokat figyelhette a Centro Acuático szabadtéri részének közönsége, amikor a fedett uszodában vízbe ugrottak a női rangadó szereplői. Köztük a 2005-ös világbajnok magyarok sorából heten is és ugyanennyien a 2004-es olimpiai aranyérmes olaszoktól. Godova Gábor együttesében helyet kapott Valkay Ágnes, a túloldalon pedig nővére, az ex-magyar válogatott, majd férjhez menetelét követően az olaszoknál is szerepet kapott Valkay Erzsébet.

A testvérharcban az ifjabbik rajtolt jobban, Ágnes találatának köszönhetően lett 1-0, majd egy másik olaszországi légiós, Pelle Anikó talált be (2-0). A második negyedben szépített a rivális, de következett egy harmadik magyar "vendégmunkás": a klubszinten ugyancsak Itáliában vízilabdázó Drávucz Rita villant kétszer is, így 4-1-re elhúzott a Godova-csapat, amely a befejező nyolc percre két gólt megőrzött előnyéből. A magyarok azonban innentől rendre hibáztak, így az olaszok a negyedik negyedben 4-4-nél utolérték Stieberéket. A kölcsönös bakik közepette az utolsó percben a Godova-gárda kihagyta emberelőnyét, így maradt a döntetlen. A magyar együttes vasárnap 16:30 órakor a franciákkal találkozik.

Godova Gábor szövetségi kapitány a kövtkezőképpen értékelt: „Felkészülési időszakban vagyunk. A védekezésünk jól működött, támadásban az elején mi játszottunk hatékonyabban, a végén azonban az olaszok.”