Hivatalos: Benítez távozik a Liverpooltól

Hivatalos: Benítez távozik a Liverpooltól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Rafael Benítez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője hat év után elhagyja az együttest.

"Rafa örökké a Liverpool történelmének része lesz azt követően, hogy egy drámai döntőben megnyerte a Bajnokok Ligáját, de a mostani, kiábrándító szezon után mindkét fél úgy gondolta, hogy frissítésre van szükség" - nyilatkozta csütörtökön a klub hivatalos honlapján Martin Broughton elnök.

"Nehéz bejelentenem, hogy nem vagyok már a csapat edzője. Köszönöm a stábnak és a játékosoknak egyaránt az eddigi munkát" - mondta Benítez, aki 2005-ben hódította el a gárdával a BL-serleget.

Az isztambuli döntőben minden idők egyik legdrámaibb csatájában győzték le a Vörösök az AC Milant, mivel az olaszok a félidőben már 3-0-ra vezettek, ám az angolok a fordulást követően egyenlítettek, végül pedig 11-esek után diadalmaskodtak.

Benítez a hat év alatt FA Kupát (2006), Európai Szuperkupát (2005) is nyert a csapattal, az elmúlt idényben azonban csak hetedik helyen végzett a Premier League-ben. Angol sajtóértesülések szerint a spanyol mester hárommillió fontos (egymilliárd forint) végkielégítéssel távozik, mivel eredeti szerződése 2014-ig szólt.

Rafael Benítez
©