A brazil kapitány csak félig elégedett

A brazil kapitány csak félig elégedett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A második félidőben már jól játszott a brazil válogatott - jelentette ki a szövetségi kapitány Dunga az észak-koreaiak felett kedd este, Johannesburgban aratott 2-1-es világbajnoki győzelmet követően.

"Valamennyi válogatottnak hatékonynak kell lennie támadásban és védekezésben is, ha eredményes akar lenni a vb-n. A brazil csapat jó meccset játszott, főleg a második félidőben ment igazán a futball. Az első szakaszban még nem működtek az automatizmusok, nem voltak elég gyorsak a passzok, de a másodikban mindez már jobban alakult. Elégedett vagyok a győzelemmel. Ezt volt az első mérkőzésünk, hosszú hetek felkészülése után érződött a feszültség. Természetesen mi mindannyian többet akarunk, nem elégszünk meg ennyivel."

Dunga arról is beszélt, hogy nagyon nehéz egy visszazáró csapat ellen futballozni, s ha majd támadóbb szellemű alakulattal találkoznak, nyilván több lehetőségük akad. "Ezzel együtt a második félidőben már nem kevés helyzetet alakítottunk ki - tette hozzá. - Ami pedig azt illeti, hogy első találatunknál hibázott volna a kapus, azt mondom, hogy Maicon nem először lőtt ilyen gólt, és nem feltétlenül okolható az ilyenkor beadásra számító kapus."

Kim Jong Hun, az észak-koreaiak szigorú és kemény szakvezetője, aki Dzi Jun Nam késői góljánál nem palástolta örömét, elmondta, hogy győzni akartak, de a mutatott játék miatt így is elégedett. "Edzőként jó látni, ha egyik játékosom gólt szerez egy olyan erős csapat ellen, mint a brazil. Nagyon örültem, amikor ez megtörtént.  A célunk az volt, hogy nyerjünk, de elégedett vagyok, mert az eredménytől függetlenül jól játszottunk és gólt lőttünk. Büszke vagyok a játékosaimra."

Hozzászólások