Paul, a polip a spanyolok győzelmét jósolta

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oberhauseni akváriumban élő polip, amellyel a vb kezdete óta próbálják megjósoltatni a német válogatott soron következő meccsének eredményét, ezúttal a spanyol csapat győzelmére tippelt. Márpedig a polip ezen a tornán még nem tévedett.

 

©

A Paul nevű polip, amely az oberhauseni akváriumban lakik eddig a németek minden vb-meccsének eredményét megtippelte sajátos módszerével. Paul elé két urnát tesznek a németek, illetve az adott rivális zászlójával megjelölve, amelyekben kagyló van, és amelyik urnát a polip kiválasztja, az a csapat lesz a győztes.

A polip jóslatai vicces színfoltjai lettek az idei vébének, mivel minden német meccs végkimenetelét helyesen megjósolta, kedden reggel azonban a spanyolok győzelmére tippelt, akik ezzel döntőbe jutnának. Mielőtt a német szurkolók azonban túlzott izgalomba jönnének emiatt a holnap esti meccs előtt, érdemes megemlíteni, hogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság a mostanival azonos döntő meccsén éppen hogy a németek sikerét jósolta, aztán mégis a spanyolok lettek az Európa-bajnokok.