Szenvedett és csak döntetlent játszott a görögökkel a Kemény-csapat

Szenvedett és csak döntetlent játszott a görögökkel a Kemény-csapat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy elszórakozott első játékrész után csak a harmadik negyedben állt fel a magyar férfi vízilabda-válogatott, de így is csak döntetlent ért el a görög csapat ellen a horvátországi Európa-bajnokságon.

Az első negyed borzasztóan kezdődött magyar szempontból, a görögök három góljára Kemény Dénes tanítványai egyel sem tudtak felelni, csak a kapufát találták el. Igaz, azt többször is.

A szerbek elleni szervezett játéknak nyoma sem volt, álmosan játszottak a magyar játékosok, úgy tűnt, mintha nem tudtak volna eléggé koncentrálni. A félidőig a görögök már nem vették be Szécsi Zoltán kapuját, viszont a másik oldalon Galandikisz hálója is csak egyszer zörgött meg, Varga Dániel lövése után.

Csak a harmadik periódusban kezdett el vízilabdázni a Kemény-csapat és 4-4-re ki is egyenlített. Az utolsó játékrész egygólos görög előnnyel kezdődött, de az egyre keményebb magyar védekezésnek köszönhetően ez gyorsan egalizálódott.

Vámos Márton, Török Béla és Szivós Márton a medence mellett
©

Kis Gábor centerben többször is kiállíttatta az emberét, de ezeket az emberelőnyös helyzeteket nem tudtuk kihasználni. Varga Dániel góljával a meccsen először megszerezte a vezetést a magyar csapat, majd Szécsinek köszönhetően meg is tartotta.

A támadásokat azonban ezután sem tudta kihasználni a magyar együttes, a vége előtt kilenc másodperccel pedig kiegyenlítettek a görögök. Bár Kemény Dénes időt kért, ez az idő már nem volt elég egy újabb találatra, ráadásul az ellenfél másodpercek alatt elveszi a labdát. Gyenge játék után döntetlen lett a vége.

A magyar válogatottnak mindkét soron következő, Oroszország és Macedónia elleni meccsét is meg kell nyerni, ha biztosan az élen akar végezni a B csoportban és egyenes ágon akar elődöntőbe jutni.

XXIX. VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG (ZÁGRÁB)

B CSOPORT, 3. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG - GÖRÖGORSZÁG 6-6 (0-3, 1-0, 3-2, 2-1)

Zágráb, Mladost Stadion, V.: Stefano Riccitellli (olasz), Boris Margeta (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Szécsi - Török, Madaras 1, Varga Dénes, Hosnyánszky 1, Vámos, Szivós, Varga Dániel 2, Biros 2, Kis G., Hárai Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
GÖRÖGORSZÁG: Galanidisz - Milonakisz, Papadogkonasz, Miralisz 1, Delakasz 1, Fountoulisz 1, Afroudakisz 2, Ntoskasz, Mourikisz 1, Miteloudisz, Kolomvosz Szövetségi kapitány: Anastasiosz Doumpasz
Gólok emberelőnyből: 2/6 ill. 1/9
Gólok ötméteresből: -/- ill. 1/1
Kipontozódott: Szivós (27.p.)
Végleges kiállítás: Ntoskasz (29.p.)

Hozzászólások