Kunkli legyőzte a Szörnyet – videó

Kunkli legyőzte a Szörnyet – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kunkli Tivadar legyőzte amerikai ellenfelét, a hatalmas termetű Bob Sappet a K-1 gála főmeccsén, amelyet vasárnap késő este rendeztek meg a budapesti Papp László Sportarénában mintegy ötezer néző előtt.

A 46 esztendős magyar, a thai-boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka feladásra késztette a nálánál fejjel magasabb, évtizeddel fiatalabb, majdnem kétméteres és csaknem mázsával nehezebb riválisát, a világszerte csak Szörnynek "becézett", 170 kilós Sappet.

©

Az amerikaifutballistából lett K-1-es harcos az éjszakába nyúló viadal elején - pankrációs jelenetet idéző módon - kidobta a ringből Kunklit, aki azonban visszamászott a szorítóba, és egy összekapaszkodás végén bal könyökkel keményen megütötte Sappet a jobb szeme felett. Az amerikai behemót "padlót fogott", fektében harsányan bömbölt, s mivel nem tudta folytatni a harcot, feladással ért véget a meccs.

Kunkli, aki 391 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, győzelme után bejelentette, hogy visszatérése csak erre az egy alkalomra szólt, s most már tényleg véglegesen visszavonul a ring világából.